Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 19. 10:39, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Egyre több nyugdíjas internetezik

Egyre több nyugdíjas internetezik

Majdnem minden második idős ember internetezik a kecskeméti nyugdíjasklubok látogatói közül.

A tévét leginkább a szórakoztató műsorok miatt nézik, a rádiót pedig a hírek miatt hallgatják. Ezt állapította meg az a felmérés, amelyet a Nyugdíjasok Országos Képviselete készített.

A kecskeméti városháza dísztermében tudományos ülés keretében ismertették annak a nem reprezentatív felmérésnek a tapasztalatait, amelyben az elmúlt hónapokban 564, 65 év feletti kecskeméti idős ember vett részt. A kérdőíveken keresztül az idős emberek kulturálódási szokásaira volt kíváncsi a Nyugdíjasok Országos Képviselete.

Mint Dr. Harsányi Ernő elnökségi tag elmondta, voltak meglepetések a felmérés kiértékelésekor. Így például kiderült, hogy a kecskeméti idősek 47 százalékának van számítógépe, és használja az internetet.

Többségük kvíz játékok miatt ül a monitor elé, de szép számmal vannak Skype-használók is köztük.

A város időskorú polgárainak 96 százaléka rendszeresen olvas, nagyobb részük könyvet, kisebb részük folyóiratokat. A 65 év felettiek a televíziót inkább a szórakoztató programok miatt kapcsolják be, míg a rádió több órát is szól a háttérben, főleg a hírek miatt. A közelmúltban zárult felmérés a nyugdíjas klubok látogatói körében készült, és mint elhangzott: a valós kép mintegy 16 000 kecskeméti időskorú megkérdezése esetén valószínűleg rosszabb lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.