Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 08. 09:18, hétfő | Helyi
Forrás: HVG

Egyre több magyar szokik le a TV-ről

Egyre több magyar szokik le a TV-ről

A Gemius legfrissebb elemzéséből egyebek mellett az is kiderül, hogy a napi (vagy inkább: szinte folyamatos) online jelenlét mellett már egyre kevesebbeknek van igénye a klasszikus tévézésre.

Magyarországon 5 440 669 fő használja az internetet a 15 évesnél idősebb lakosság körében – derül ki a Gemius most kiadott, idei második negyedévre vonatkozó jelentéséből. Ez 64,4 százalékos internetpenetráció, amely megfelel az európai átlagnak és magasnak mondható a kelet-közép-európai régióban.

A netezők nagy része (76,6%) napi szinten fogyaszt digitális tartalmat. Ez lassan, de biztosan a tévézés rovására megy: a Gemius szerint 1,4 millió internetező már nem néz naponta tévét. Mindemögött az állhat, hogy a napi (vagy azon belül is nagyjából folyamatos) online jelenlét miatt a hírműsorok egyre kevesebb újdonsággal szolgálnak, és a filmet is kényelmesebb a netről kiválasztani.

Az internetezők kicsivel több, mint fele (53,6%) él megyeszékhelyen vagy egyéb városban, kistelepülésen pedig 25,8 százalék. A nemek arányát tekintve jelenleg a nők vezetnek, a felhasználók 51,2 százaléka nő, 48,8 százaléka férfi. Érdekesség, hogy az eszközök közül egyedül a tableten internetezőknél vezetnek a férfiak, 50,5 százalékos aránnyal.

Bár még az asztali számítógépről internetezők vannak a legtöbben – 4 932 873 fő szemben a 3 539 355 fő mobilról internetezővel – vélhetően ez az arány hamarosan kiegyenlítődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.