Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2015. Szeptember 23. 12:04, szerda | Belföld
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: police.hu

Egyre több a fix sebességellenőrző

Egyre több a fix sebességellenőrző

Folyamatosan végzi a rendőrség a fix sebességellenőrzők telepítését az országban, így hamarosan a közlekedők már úton-útfélen találkozhatnak ilyen berendezéssel.

A rendőrség szerint még azonban „csak” a sebességet mérik, az egyéb szabálysértéseket csak tesztelést követően figyelik a kamerák.

Országszerte egyre több helyen találkozhatunk kihelyezett új típusú, fix sebességellenőrzőkkel, folyamatosan végzi ugyanis a rendőrség a berendezések telepítését. Az információ az Országos Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szolgálata is megerősítette, részleteket, így a pontos helyszíneket azonban egyelőre még nem árulta el. A hatóság azt viszont korábban kifejtette, hogy év végéig összesen 365 új típusú – Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontot – hoz létre.

„A rendszer kiépítése ütemszerűen zajlik, az első néhány ellenőrzési helyen már elkészült az infrastruktúra, az ellenőrző eszközöket is felszerelték, azonban csak az eredményes tesztek követően indul be ezekkel a sebességellenőrzés” – közölte a rendőr-főkapitányság.

Ezek a készülékek, ahogyan a rendőrség új mobil sebességellenőrzői is, képesek a sebesség mellett számos egyéb szabálysértés is rögzíteni. A rendőrség szerint egyelőre csak az alapfunkcióik működnek, így a sebességmérés, automatikus rendszámfelismerés, forgalomszámlálás és forgalomtorlódás jelzés. Más közlekedési jogsértések dokumentálására – biztonsági öv használatának elmulasztására, szabálytalan sávváltásra, záróvonal átlépésre, a leállósáv vagy buszsáv jogszerűtlen használatára, a tiloson áthajtásra, a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megszegésére – csak alapos tesztelést követően kerülhet majd sor.

A teljes beüzemelésről, ahogy az ORFK fogalmazott, a korábbi gyakorlatuknak megfelelően a sajtón keresztül időben tájékoztatja majd a közlekedőket. Az elképzelések szerint azonban 2016 elejétől már csak elvétve találni majd olyan kritikus közúti csomópontot az országban, ahol egy szabályszegés rejtve marad a rendőrség figyelő kameraszemei elől.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.

2022. Május 26. 09:54, csütörtök | Belföld

Elfogtak egy nőt és egy ügyvédet egy idős férfi kifosztása miatt

Elfogtak egy 44 éves budapesti nőt és egy szolnoki ügyvédet, aki ki akart fosztani egy idős férfit - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2022. Május 26. 08:41, csütörtök | Belföld

Százszor riasztották a tűzoltókat országszerte a viharok miatt

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

2022. Május 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál

Az újra megrendezendő nagyfesztiválok miatt is erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál, ahol a korábbi évekhez hasonlóan középiskolások is segítik majd a bűnmegelőzési munkát