Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Február 08. 14:36, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Egymillió forint gyűlt össze Kiskunfélegyházán az Életmentő Üveggyűjtési Akción

Egymillió forint gyűlt össze Kiskunfélegyházán az Életmentő Üveggyűjtési Akción

2021. december 27. és 2022. január 3. között, valamint 2022. január 10-23. között került megrendezésre Kiskunfélegyházán az Életmentő Üveggyűjtési Akció.

Korábban 2017-ben a Csongrádi Víz és Kommunális Nonprofit Kft-vel közösen városunk részt vett egy ilyen akcióban. A sikeres gyűjtésnek köszönhetően akkor egy félautomata defibrillátort kapott városunk, amelyet egy forgalmas helyen, a kiskunfélegyházi buszpályaudvaron helyeztek el. A mostani üveggyűjtést a pandémia miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére indította városunk a DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel, a Csongrádi Víz- és Kommunális Nonprofit Kft.-vel, valamint az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel karöltve.

Az akció eredményeként összegyűlt 1 millió forintot február 8-án ünnepélyes keretek között nyújtotta át Agatics Roland a DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csányi József polgármester, valamint dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák – A Kárpát medencei gyermekekért Alapítvány elnöke a Hostyánszki és Krizsán családoknak.

- Összegezve elmondhatjuk, hogy igen nehéz két éven vagyunk túl. Nagyon sok megpróbáltatás elé néztünk. Úgy érzem, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az elmúlt időszakban lehetőségeihez és erőforrásaihoz képest megpróbált helytállni és elvégezni a feladatát. Több ezer családnak, több ezer magánszemélynek segítettünk a nehézségek leküzdésében – mondta az ünnepélyes átadást megelőzően Csányi József polgármester.

- 2020. tavaszán, amikor még a forrásaink is a vírushelyzet kialakulásával korlátozottabbak voltak saját dolgozóink álltak be védőeszközöket gyártani. Emellett kollégáim, a szociális és közfoglalkoztatási osztály munkatársai, tanyagondnoki és mezőőri szolgálat, mind-mind segítettek abban, hogy azok, akik külterületen élnek, illetve akinek nem volt arra lehetősége, hogy bevásároljon, beszerezze napi szükségleteit, megkapják a megfelelő ellátást. Számtalan ilyen alkalom volt. Gyógyszereket írattunk és szállítottunk házhoz, tartottuk a kapcsolatot az idősekkel bel- és külterületen egyaránt. Próbáltunk helytállni abban, hogy segítsünk az itt élőknek kezelni ezt a nehéz pandémiás helyzetet. Az önkormányzati dolgozók önkéntesen, egészségüket nem féltve kiálltak és részt vettek ezekben a segítő munkákban. Számtalan olyan egyéb esemény is történt, ami tovább nehezítette ezt az időszakot, hiszen két olyan tűzeset is történt a városban az elmúlt időszakban, ahol a félegyháziak elvesztették otthonukat. Az önkormányzat itt is helyt állt és lakást biztosított a károsultak számára, illetve a személyi összefogásnak köszönhetően a városlakók bútorokkal, ruhákkal és nagyon sok használati eszközzel látták el ezeket a családokat. Több élelmiszer- és ruhagyűjtést is szerveztünk pontosan annak okán, hogy akik a pandémia alatt elvesztették a munkájukat, vagy nem volt lehetőségük a munkavállalásra, ők is megfelelő ellátásban részesüljenek – részletezte a polgármester az elmúlt időszak ténykedéseit, és kihangsúlyozta, hogy ezek az akciók, gyűjtések nem működtek volna csak önkormányzati munkával. A DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjével Agatics Rolanddal, szintén azokat a lehetőségeket keresték, amivel még többet tudnának segíteni a pandémiában veszteségeket elszenvedő családoknak.

A DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója. Fő küldetése a fenntartható fejlődés, aminek eszközei a körforgásos gazdaság. Legfőbb céljuk a begyűjtött hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása.

- Mind a vállalatunk, mind a munkavállalóink nevében mondom, hogy nem pusztán egy lehetőségként tekintünk a társadalmi szerepvállalásra, hanem azt gondolom, hogy ez nekünk kötelességünk is. Ennek a keretében szerveztük meg Kiskunfélegyháza városában polgármester úrral ezt az ún. Életmentő Üveggyűjtő Kampányt, melyben egyszeri gyűjtéssel december és január közötti első gyűjtési intervallumban olyan nagy volt az aktivitás a félegyházi lakosságnak, hogy januárban egy újabb időpontban nyitottunk meg ezért, hogy még nagyobb mennyiségű hulladékot tudjunk begyűjteni – nyilatkozta az átadáson Agatics Roland ügyvezető, majd megköszönte Félegyháza lakosságának, polgármester úrnak és mindenkinek, aki az akcióban részt vett, hogy ilyen nagy aktivitást mutatott.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)