Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 22. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: kaposvarmost.hu

Egyetlen nap kevés...

Egyetlen nap kevés...

Ma van a Föld Napja!

Világszerte 175 országban ünneplik A Föld napját. Az idei évben az ünnep kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése, hiszen ez a létünk alapja is.

A Föld napja minden évben egy-egy témakör köré szerveződik, idén létünk alapjának, az élővilág változatosságának megőrzése a kiemelt témája.

Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése. Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel. Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő A Föld napja!

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon. 2009-ben az ENSZ április 22-ét a "Földanya Nemzetközi Napjá"-vá nyilvánította. A mozgalom egyik jelmondata: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?"

Címkék: föld napja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.