Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 23. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Egyenlőre nem tudják hol gyakorolhatnának az extrém sportolók

Egyenlőre nem tudják hol gyakorolhatnának az extrém sportolók

Az önkormányzat szankciókkal próbálja védeni a nem rendeltetésszerű használattól a megújult félegyházi főteret, így sok extrém sportoló fiatalnak kell más gyakorlási terep után néznie.

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere, dr. Faragó Zsolt jegyző és dr. Gyuricza Gergely, az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője fogadta október 7-én azoknak a fiataloknak a képviselőit, akik álma egy megvalósuló félegyházi skate-park.

Az önkormányzat szankciókkal próbálja védeni a nem rendeltetésszerű használattól a megújult félegyházi főteret, így sok extrém sportoló fiatalnak kell más gyakorlási terep után néznie. Ekkor merült fel – az elmúlt évek alatt már sokadjára –, hogy igény lenne egy helyi extrém sportpark létesítésére. A fiatalok aláírást gyűjtöttek, találkozót szerveztek, egyeztettek, majd meghallgatást kértek a polgármestertől, amely végül eredményesen zárult. Megtekinthették a Vasas-pálya projektben helyet kapott skate-park tervrajzát, amit kézhez is kaptak. A rossz hír, hogy a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy forrást biztosítson az önkormányzat, de ígéretet kaptak a fiatalok, hogy legkésőbb a 2022-es évben megépül a park. A másik megoldási lehetőség, ha egy nyertes pályázatot bemutatnak az extrém sportpark megvalósítására, ez esetben az önerőt Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata magára vállalja.

Hogy 2022-ig hol tudnak gyakorolni a sportolók, arra egyelőre nem érkezett megoldás. A csoport helyszínt keres, ahol kitehetnék az átmeneti ugratóikat, eszközeiket és nem zavarnák a lakosság nyugalmát.

(Fotó és hír forrása: bacsmegye.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM