Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 22. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Egyedülálló gyűjteményt őriz, mégsem kell senkinek

Egyedülálló gyűjteményt őriz, mégsem kell senkinek

Gazdátlan a taszári repülőmúzeum, hivatalos nyitvatartási ideje nincs, és belépőt nem szed senki. A tárlat anyaga egyedülálló a világon.

A múzeumban egyenruhákat, gépalkatrészeket, zászlókat állítottak ki. Emellett Kontsagh Sándor néhány fotóját is meg lehet tekinteni. Ő 40 éven át volt a taszári repülőtér fotósa, felvételeinek többsége szigorúan titkos minősítést kapott. A negatívokat minden hónapban meg kellett semmisítenie, de a legérdekesebbekből megőrzött néhányat.

A tárlatot csak a kitartó látogatók tekinthetik meg. A múzeum ugyanis az amerikai erőknek épített templomban kapott helyet, ahova csak külön engedéllyel lehet belépni. Hivatalos nyitva tartásidő nincs, és belépőt sem kér senki.

A taszári pilótamúzeumot 2009-ben avatták fel, de már másnap bezárt. Néhány hónap elteltével egykori katonák újranyitották, de gazdája azóta sincs.

A gyűjtemény hivatalosan a Hadtörténeti Múzeum tulajdona. A tárlat Budapestre kerülhet, ha a jövőben sem kap méltó elhelyezést. (pr)

hírTV

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 06:00, vasárnap | Belföld

Megölt egy idős asszonyt két nő Komlón

Megölt két nő egy 86 éves asszonyt, akit közösen ápoltak Komlón - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Október 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr szolgálat közben

Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik: