Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2017. Március 12. 06:49, vasárnap | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Egy nap Bagdi Bellával

Egy nap Bagdi Bellával

Március 10-én a kora délutáni órákban a Rocktárban a gyerekek számára tartott koncertet a híres készségfejlesztő tréner, életvezetési-tanácsadó, este pedig a felnőtteket várta a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Városunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra Programja a Boldogság Világnapja alkalmából rendezett országos gyerekkoncert-sorozat egyik állomása volt. „Az Énekelj a Boldogságért!” szlogenű koncert célja, hogy a boldogság életünkre, egészségünkre és élettartamunkra gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet és a zene segítségével adjuk tovább a boldogság üzenetét a fiatal korosztály számára.

Bagdi Bella az alapítvány elnöke a Boldogságóra program megálmodója és fejlesztője pozitív üzenetű dalaival fergeteges hangulatot varázsolt a Rocktárban megjelent több mint ötszáz gyermek életébe. A gyerekkoncert fénypontja az volt, mikor a hónap dalát melynek címe „Ma rám talál a boldogság” együtt énekelte a zenekar a gyerekekkel, akik kezeiket mind az ég felé nyújtották közben.

Az esemény létrejötte több támogatónak is köszönhető, mely azt bizonyítja, hogy városunkban működik a közös jó ügyért és célért történő összefogás.

A Boldogságóra Program egy pályázatot is kiírt, melynek célja, hogy a boldogságteremtő képesség fejlesztésére felhívja a figyelmet a zene segítségével, és egy olyan videoklip készüljön el Bagdi Bella „Ma rám talál a boldogság” című dalára, melyben magyar diákokon keresztül terjed a boldogság üzenete a világban. Bagdi Bella „Ma rám talál a boldogság” című dalára a diákok – egyénileg vagy csoportosan – készíthetnek egy videoklipet a saját ötleteik alapján. Kitalálhatnak rá egy történetet, egy koreográfiát, készíthetnek belőle flashmob-ot az iskolában, a könyvtárban, egy bevásárló központban, egy főtéren, de tulajdonképpen bárhol. Be lehet vonni az egész iskolát, akár a szülőket is, de természetesen kis létszámú csoportok munkáival is lehet nevezni.

A Boldogságóra Programnak köszönhetően már 3400 felett vannak azok a csoportok, osztályok, ahol boldogságórát tartanak, és egyre több iskola büszkélkedhet a Boldog Iskola címmel. Kiskunfélegyházán eddig két általános iskola és két középiskola csatlakozott, akik a pályázatban is részt vesznek.

A Boldogságprogramhoz felnőttek is csatlakozhatnak, ők online és a városokban alakult Boldogságklubokon keresztül ismerhetik és gyakorolhatják a pozitív pszichológiára épülő programot. A kiskunfélegyházi Boldogságklub már a kezdetek óta csatlakozott a programhoz, rendszeresen hallhatunk eseményeikről és megmozdulásaikról.

A gyerekkoncert után Bagdi Bella este a felnőtteknek tartott „Sorsfordító Önbecsülés” című koncertje a szeretetről szólt, az önelfogadásról, megbocsátásról, és az önbizalomszintünk növeléséről, mely szintén óriási sikert aratott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 10:15, hétfő | Helyi

Elismeréseket adtak át a X. Agrárszektor Konferencián

A napokban rendezték meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely idén volt a tízedik a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában.

2022. December 05. 08:06, hétfő | Helyi

Lezárt akta: parfüm szimpla whiskyvel

A kiskunfélegyházi nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a helyi férfi ellen, aki néhány nap alatt nyolc bűncselekményt követett el.

2022. December 04. 09:32, vasárnap | Helyi

Felgyúlt a második gyertya is városunk adventi koszorúján

December 3-án, ünnepélyes keretek között gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján a Polgármesteri Hivatalnál.

2022. December 04. 07:54, vasárnap | Helyi

A könyvtárba már megérkezett a Mikulás

December 3-án Mikulásváró családi szombat délelőttre invitálták a kisgyermekes családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.