Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2017. Március 12. 06:49, vasárnap | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Egy nap Bagdi Bellával

Egy nap Bagdi Bellával

Március 10-én a kora délutáni órákban a Rocktárban a gyerekek számára tartott koncertet a híres készségfejlesztő tréner, életvezetési-tanácsadó, este pedig a felnőtteket várta a Móra Ferenc Művelődési Központba.

Városunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra Programja a Boldogság Világnapja alkalmából rendezett országos gyerekkoncert-sorozat egyik állomása volt. „Az Énekelj a Boldogságért!” szlogenű koncert célja, hogy a boldogság életünkre, egészségünkre és élettartamunkra gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet és a zene segítségével adjuk tovább a boldogság üzenetét a fiatal korosztály számára.

Bagdi Bella az alapítvány elnöke a Boldogságóra program megálmodója és fejlesztője pozitív üzenetű dalaival fergeteges hangulatot varázsolt a Rocktárban megjelent több mint ötszáz gyermek életébe. A gyerekkoncert fénypontja az volt, mikor a hónap dalát melynek címe „Ma rám talál a boldogság” együtt énekelte a zenekar a gyerekekkel, akik kezeiket mind az ég felé nyújtották közben.

Az esemény létrejötte több támogatónak is köszönhető, mely azt bizonyítja, hogy városunkban működik a közös jó ügyért és célért történő összefogás.

A Boldogságóra Program egy pályázatot is kiírt, melynek célja, hogy a boldogságteremtő képesség fejlesztésére felhívja a figyelmet a zene segítségével, és egy olyan videoklip készüljön el Bagdi Bella „Ma rám talál a boldogság” című dalára, melyben magyar diákokon keresztül terjed a boldogság üzenete a világban. Bagdi Bella „Ma rám talál a boldogság” című dalára a diákok – egyénileg vagy csoportosan – készíthetnek egy videoklipet a saját ötleteik alapján. Kitalálhatnak rá egy történetet, egy koreográfiát, készíthetnek belőle flashmob-ot az iskolában, a könyvtárban, egy bevásárló központban, egy főtéren, de tulajdonképpen bárhol. Be lehet vonni az egész iskolát, akár a szülőket is, de természetesen kis létszámú csoportok munkáival is lehet nevezni.

A Boldogságóra Programnak köszönhetően már 3400 felett vannak azok a csoportok, osztályok, ahol boldogságórát tartanak, és egyre több iskola büszkélkedhet a Boldog Iskola címmel. Kiskunfélegyházán eddig két általános iskola és két középiskola csatlakozott, akik a pályázatban is részt vesznek.

A Boldogságprogramhoz felnőttek is csatlakozhatnak, ők online és a városokban alakult Boldogságklubokon keresztül ismerhetik és gyakorolhatják a pozitív pszichológiára épülő programot. A kiskunfélegyházi Boldogságklub már a kezdetek óta csatlakozott a programhoz, rendszeresen hallhatunk eseményeikről és megmozdulásaikról.

A gyerekkoncert után Bagdi Bella este a felnőtteknek tartott „Sorsfordító Önbecsülés” című koncertje a szeretetről szólt, az önelfogadásról, megbocsátásról, és az önbizalomszintünk növeléséről, mely szintén óriási sikert aratott.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 06. 21:05, csütörtök | Helyi

Az ő harcuk a mi harcunk, az ő áldozatuk a mi áldozatunk

Az aradi vértanúkra emlékezett Félegyháza október 6-án, a Kiskun Múzeummal szemben álló vértanúk emlékoszlopánál.