Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2020. Október 06. 16:43, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy (jó) kerékkel kevesebb

Egy (jó) kerékkel kevesebb

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik az M5-ös sztrádát, és haladéktalanul kiszűrik a szabálytalan, esetleg életveszélyes járműveket a forgalomból.

A főkapitányság közlekedésrendészeti járőrei 2020. október 5-én 16 óra 10 perckor az M5-ös autópálya kecskeméti szakaszán intézkedés alá vontak egy járműszerelvényt, mert annak az egyik kereke láthatóan szabálytalanul volt felszerelve.

A román állampolgárságú sofőr azzal védekezett, hogy egymás után két defektet kapott, ám csak egy pótkereke volt. Így a második alkalommal a járművezető egy olyan kereket szerelt fel, amely nem a pótkocsihoz való. Ráadásul azt is fordítva, a szükségesnél jóval kevesebb csavarral rögzítette.

Az intézkedő rendőrök a sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, illetve a szerelvény addig nem közlekedhetett tovább, amíg a szabálytalanságot meg nem szüntették.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a szabálytalanul felszerelt vagy nem megfelelő barázdamélységgel rendelkező gumiabroncsok fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Defekt esetén a pótkerékkel csak a legközelebbi szerelőműhelyig közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 17:40, szerda | Helyi

Vasárnap lesz a júliusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. július 10.

2022. Július 06. 17:18, szerda | Helyi

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 16:23, szerda | Helyi

Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom

Több száz méteren leszakadt a felsővezeték, emiatt Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom - tájékoztatta a Mávinform szerdán az MTI-t.

2022. Július 06. 15:32, szerda | Helyi

Kockázatos finomságok

Csak óvatosan a tenger gyümölcseivel!