Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 03. 17:01, szerda | Helyi sport

Egy hosszú versenynap a Jogging-nál

Egy hosszú versenynap a Jogging-nál

2022. július 30-án néhány versenyzőnél reggel 03:30-kor csörgött az óra, pakolt, majd indult a kiskunfélegyházi találkozóhelyre, ahonnan az egyesület vezetőivel, edzőjével együtt indult a csapat a XXXVIII. SporTolna Triatlon Fesztiválra, Fadd-Domboriba.

Újonc1, Újonc2, Gyermek, Serdülő és Én-Te-Ő Váltó kategóriában indultak a versenyzők. A helyszín igazán alkalmas volt, közvetlenül a vízparton tágas és kellemes környezetben lett megrendezve. 09:25 – 11:55-ig folyamatosan indultak a Jogging sportolói.

Reggeli érkezéskor még az ég is gyönyörű volt, nehéz volt elképzelni, hogy napközben viharos időjárást hozó felhők érkezhetnek a verseny területe fölé. Délelőtt a kisebbeknek kellemes körülmények között zajlottak le a futamok. Nagyon ügyesek voltak. A Gyermek kategória indulói már hullámzó dunai vízzel küzdötték úszó számukat, majd a nyílt biciklis terepen se támogatóként volt jelen a szél. Az aggódó szülőknek néhány csepp eső erejéig „sikerült is gondolati erővel visszaszorítani a sötét felhő bugyrait”. A Gyermek kategória is sikeresen megfutotta a rászabott távot.

A Serdülő kategória versenyszáma idején sajnos az időjárás „akarata érvényesült”, eleredt az eső, de a versenyzők csodálatosan tették a dolgukat, elszántságukban még a megérkezett nehezítő tényező sem hátráltatta. Ekkor a szpíker már többször is figyelmeztetett, hogy „Vigyázat a biciklizéskor, mert csúszós lett az út! Óvatosan hajtsatok!” A versenyzők újabb rutinszerzésben részesültek.

Az Én-Te-Ő Váltó kategória pedig azért volt érdekes, mert hármas csapatokban beosztották egymás között az indulók, hogy kié lesz az úszószám, kié a kerékpáros szakasz és kié a futás. A Jogging-nál pedig azért volt még érdekesebb ez a verseny, mert a legújabb leigazolt 49 éves sportoló, Szénászky Zsolt első triatlon versenye volt, aki úszó számban indult. Szenzációs hármast alkottak Beck Szilárd (Szili) bicikli és Németh László (Laci bácsi) edző futó számával. A korábbi vízilabdás Szénászky alázattal megállapította, hogy a feszített víztükrű medencében szerzett rutinja összehasonlíthatatlan a Duna fodrozódó hullámaival szemben, ahol újra beigazolódott, hogy a „víz az úr”, de megfelelő módon legyőzhető. A triatlon Jogging-os tri-ásza bronzéremmel zárta a napot.

A hazaérkezés belenyúlt az este 21:00 órába, így lett hosszú ez a szombati versenynap.
Köszönjük az egésznapos befutói szénhidrát utánpótlást a Fornetti Kft. támogatásának. Illetve köszönjük a Rollsped Kft. ismételt segítségét a gyerekek és kerékpárjaik szállításában.
Következő esemény augusztus 07-08-án lesz a Decathlon Pécsi Triatlon E-ON utánpótlás OB.

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán, Vízhányó Emília

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik bíztatták és segítették a versenyzőket, biztosították a versenyeztetés lehetőségét!

Részletes eredmények, mely elérhető a http://triatlon.hu/eredmenyek:

Újonc 1 (2013-2014)
Dékány Dominik 3. hely
Tóth Noel 7. hely
Dékány Fruzsina 14. hely
Kovács Riana Éva 15. hely

Újonc 2 (2011-2012)
Dékány Bence 8. hely
Szórád Kenéz 28. hely

Gyermek (2009-2010)
Kovács Mátyás 22. hely
Rádi Zénó 25. hely
Szórád Hanna 21. hely
Szénászky Hanna 22. hely
Karsai Hédi 27. hely
Simonovits Kincső 31. hely

Serdülő (2007-2008)
Rádi Gellért 37. hely
Benő Áron 60. hely

Én –TE –Ő váltó (750 m úszás / 20 km kerékpár / 5 km futás)
Rádi Gellért / Rogozsán Bánk / Benő Áron 2. hely
Szórád Hanna / Kovács Mátyás / Rádi Zénó 3. hely
Szénászky Zsolt / Beck Szilárd / Németh László 3. hely

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.