Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 06. 10:00, szombat | Belföld
Forrás: NAV

Egy hívással is javítható az szja-bevallás

Egy hívással is javítható az szja-bevallás

Nem szükséges minden ügyes-bajos dologért bejönni az adóhivatalba. Egyes adóügyek intézésére ugyanis telefonon is van lehetőség. Ilyen például a papíralapon benyújtott bevallás javítása

Nem szükséges minden ügyes-bajos dologért bejönni az adóhivatalba. Egyes adóügyek intézésére ugyanis telefonon is van lehetőség. Ilyen például a papíralapon benyújtott bevallás javítása.
Az szja-bevallás benyújtását követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átnézi, és ha szükséges javítja a nyomtatványokat. A kisebb elírások kivételével a bevallások javításához szükséges a jövedelmeiről számot adó magánszemély közreműködése is, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy be kell jönnie az adóhivatalba.
A NAV telefonos Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerének köszönhetően a javítás elintézhető egyetlen hívással is.
Az Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszer szolgáltatásainak igénybevételéhez egy egyedi azonosító kód (PIN-kód), azaz ügyfélazonosító szám szükséges. Az ügyfélazonosító szám olyan véletlenszerűen képzett 8 jegyű szám, amely a telefonáló azonosítását szolgálja. Az azonosító szám képzését az ügyfél vagy képviselője – a NAV honlapjáról letölthető – papír alapon vagy Ügyfélkapun keresztül elektronikusan beküldött TEL elnevezésű nyomtatványon illetékmentesen kérheti.

PIN kód igénylések a Dél-Alföldön 2013. január 1. és 2013. június 30. között:
Dél-Alföld: 1370 db
Bács-Kiskun megye: 698 db
Békés megye: 325 db
Csongrád megye: 347 db

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő