Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 14. 15:37, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Egy hétvége, két újabb verseny

Egy hétvége, két újabb verseny

2020. július 12-én vasárnap, a Turul Koppány Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai két helyszínen mérték össze tudásukat az íjászat sportágában.

Kovács Máté és édesapja Kovács László, Sárváron vettek részt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, valamint a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága által szervezett Országos Bajnokság kvalifikációs versenyén. A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott. Nehéz verseny volt a Sárvári Nádasdy várban megrendezett kvalifikáció, mert a célok nagyon technikásan és többségében nagyon távolra voltak kihelyezve. Ennek ellenére a két Koppány derekasan helyt állt, és szép eredménnyel tértek haza.

Kovács Máté kategóriájában modern pusztai íjjal a dobogó második fokára állhatott, édesapja Kovács László pedig egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel a középmezőnyben zárta a megmérettetést.

Ugyanezen a napon egy másik helyszínen, a Budapesti Turul mezőn, egy lényegesen lazább rendszerű, Tréfa- és örömíjász versenyen íjászott a Koppányok másik csapata. A Rákosmenti Turul Szittyák csapata ezúttal egy nagyon kellemes, családias hangulatú edző versenyt rendezett, ahol csak a meleg és a szúnyogok bosszantották a versengőket. Változatos, humoros rajzolt célok voltak kihelyezve, viszonylag rövid 15-18 méteres távokra. Kiskunfélegyházát három Koppány képviselte, mindhárman nagyon szép eredményt értek el, modern pusztai íjakkal.

Bicskeiné Csányi Mária 654 ponttal az első helyet szerezte meg a senior nők között.
Szeibert Imre 706 ponttal, Patyi Norbert pedig 689 ponttal a mezőny elején végzett, de helyezésüket a szervező még nem tette közzé.

Kis Mónika
Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.