Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Július 14. 15:37, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Egy hétvége, két újabb verseny

Egy hétvége, két újabb verseny

2020. július 12-én vasárnap, a Turul Koppány Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai két helyszínen mérték össze tudásukat az íjászat sportágában.

Kovács Máté és édesapja Kovács László, Sárváron vettek részt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, valamint a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága által szervezett Országos Bajnokság kvalifikációs versenyén. A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott. Nehéz verseny volt a Sárvári Nádasdy várban megrendezett kvalifikáció, mert a célok nagyon technikásan és többségében nagyon távolra voltak kihelyezve. Ennek ellenére a két Koppány derekasan helyt állt, és szép eredménnyel tértek haza.

Kovács Máté kategóriájában modern pusztai íjjal a dobogó második fokára állhatott, édesapja Kovács László pedig egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel a középmezőnyben zárta a megmérettetést.

Ugyanezen a napon egy másik helyszínen, a Budapesti Turul mezőn, egy lényegesen lazább rendszerű, Tréfa- és örömíjász versenyen íjászott a Koppányok másik csapata. A Rákosmenti Turul Szittyák csapata ezúttal egy nagyon kellemes, családias hangulatú edző versenyt rendezett, ahol csak a meleg és a szúnyogok bosszantották a versengőket. Változatos, humoros rajzolt célok voltak kihelyezve, viszonylag rövid 15-18 méteres távokra. Kiskunfélegyházát három Koppány képviselte, mindhárman nagyon szép eredményt értek el, modern pusztai íjakkal.

Bicskeiné Csányi Mária 654 ponttal az első helyet szerezte meg a senior nők között.
Szeibert Imre 706 ponttal, Patyi Norbert pedig 689 ponttal a mezőny elején végzett, de helyezésüket a szervező még nem tette közzé.

Kis Mónika
Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.

2021. Október 01. 16:49, péntek | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok az Ifjúsági Európa Bajnokságon Törökországban

Jó hírek érkeztek Törökországból! A magyar válogatottban szereplő Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos egyaránt bejutott a szombati „A” döntőbe.