Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2013. Április 26. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása. A munkálatok közel 70 millió forintba kerültek, melyhez 57 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Programhoz benyújtott pályázatán. A létesítmény műszaki átadására ma (április 26-án) került sor, az ünnepélyes megnyitót május 3-án tartják. A piacot másnap, május 4-én vehetik birtokba az árusok és a vásárlók - tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Az extrém időjárás ellenére a munkálatok a tervek szerint haladnak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik. Jelenleg az esővíz elvezető csatornák kiépítés az elárusító asztalok fedésére szolgáló polykarbonát lapok elhelyezésén, a térburkolat fugázásán dolgoznak a szakemberek. Az eredeti tervektől elérően nem csak 56, hanem valamennyi asztal lefedésre kerül, a felmerülő plusz költségeket - 5 millió forint - város fedezte. Mindezen túl elhelyezésre kerültek az elektromos hálózat kábelcsatornái, ennek költségeit is az önkormányzat állta. Miután az árusok berendezkedtek a piacon, elkezdődhet fásítási is – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 15:03, hétfő | Helyi

III. Mezgés Disznótor

Hagyományos népi disznótort rendez a félegyházi mezőgazdasági iskola a városközpontban, a Könyvtár mögötti parkolóban, 2020. február 15-én, szombaton 8 órától 14 óráig.

2020. Január 27. 13:23, hétfő | Helyi

Huszonegy év után aranyérmes lett a magyar vízilabda-válogatott

A magyar válogatott nyerte a Duna Arénában rendezett vízilabda Európa-bajnokság férfitornáját.

2020. Január 26. 18:07, vasárnap | Helyi

Amilyen a gazda, olyan a kutyája – és fordítva?

Azt mondják, a kutya az ember legjobb barátja, a barátait pedig nem akárhogy választja meg az ember, legtöbbször a saját személyiségéhez hasonlót keres.