Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2013. Április 26. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása. A munkálatok közel 70 millió forintba kerültek, melyhez 57 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Programhoz benyújtott pályázatán. A létesítmény műszaki átadására ma (április 26-án) került sor, az ünnepélyes megnyitót május 3-án tartják. A piacot másnap, május 4-én vehetik birtokba az árusok és a vásárlók - tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Az extrém időjárás ellenére a munkálatok a tervek szerint haladnak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik. Jelenleg az esővíz elvezető csatornák kiépítés az elárusító asztalok fedésére szolgáló polykarbonát lapok elhelyezésén, a térburkolat fugázásán dolgoznak a szakemberek. Az eredeti tervektől elérően nem csak 56, hanem valamennyi asztal lefedésre kerül, a felmerülő plusz költségeket - 5 millió forint - város fedezte. Mindezen túl elhelyezésre kerültek az elektromos hálózat kábelcsatornái, ennek költségeit is az önkormányzat állta. Miután az árusok berendezkedtek a piacon, elkezdődhet fásítási is – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 19:14, hétfő | Helyi

Adventi gyertyagyújtás a Batthyány iskolában

A nagy eseményekre készülni kell. Az idei esztendőben november 29-én, vasárnap vette kezdetét az Advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

2020. November 30. 10:00, hétfő | Helyi

Fellobbant a lángja az első gyertyának városunk adventi koszorúján

Csendesen…, ünnepség és ünneplő közönség nélkül…

2020. November 29. 15:50, vasárnap | Helyi

Élet Petőfiszállás, Pálosszentkút és a Péteri-tó tanyavilágában

Magyarország második legnagyobb tanyás települése Petőfiszállás néven 1952-ben vált önállóvá Kiskunfélegyháza, Ferencszállása és Szentkút térségeiből.

2020. November 29. 15:48, vasárnap | Helyi

Advent első vasárnapja – 2020. november 29

Advent első vasárnapja – 2020. november 29