Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2013. Április 26. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása. A munkálatok közel 70 millió forintba kerültek, melyhez 57 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Programhoz benyújtott pályázatán. A létesítmény műszaki átadására ma (április 26-án) került sor, az ünnepélyes megnyitót május 3-án tartják. A piacot másnap, május 4-én vehetik birtokba az árusok és a vásárlók - tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Az extrém időjárás ellenére a munkálatok a tervek szerint haladnak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik. Jelenleg az esővíz elvezető csatornák kiépítés az elárusító asztalok fedésére szolgáló polykarbonát lapok elhelyezésén, a térburkolat fugázásán dolgoznak a szakemberek. Az eredeti tervektől elérően nem csak 56, hanem valamennyi asztal lefedésre kerül, a felmerülő plusz költségeket - 5 millió forint - város fedezte. Mindezen túl elhelyezésre kerültek az elektromos hálózat kábelcsatornái, ennek költségeit is az önkormányzat állta. Miután az árusok berendezkedtek a piacon, elkezdődhet fásítási is – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 21:48, péntek | Helyi

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak

Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

2021. Július 30. 10:06, péntek | Helyi

Épül a Budapest-Balaton kerékpárút

2021. Július 30. 09:31, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Július 29. 16:37, csütörtök | Helyi

Seregszemlével, kiállításokkal és tudományos előadásokkal is emlékeznek a magyar ősökre Bugacon

A hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvény a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.