Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2013. Április 26. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása. A munkálatok közel 70 millió forintba kerültek, melyhez 57 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Programhoz benyújtott pályázatán. A létesítmény műszaki átadására ma (április 26-án) került sor, az ünnepélyes megnyitót május 3-án tartják. A piacot másnap, május 4-én vehetik birtokba az árusok és a vásárlók - tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Az extrém időjárás ellenére a munkálatok a tervek szerint haladnak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik. Jelenleg az esővíz elvezető csatornák kiépítés az elárusító asztalok fedésére szolgáló polykarbonát lapok elhelyezésén, a térburkolat fugázásán dolgoznak a szakemberek. Az eredeti tervektől elérően nem csak 56, hanem valamennyi asztal lefedésre kerül, a felmerülő plusz költségeket - 5 millió forint - város fedezte. Mindezen túl elhelyezésre kerültek az elektromos hálózat kábelcsatornái, ennek költségeit is az önkormányzat állta. Miután az árusok berendezkedtek a piacon, elkezdődhet fásítási is – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 10:00, vasárnap | Helyi

Meglepő, mi kell az egészséges élethez

Amikor egészséges életmódról esik szó, a legtöbben azonnal a táplálkozásra, a testmozgásra, a jó alvásminőségre vagy a bőséges folyadékbevitelre gondolnak.

2020. Szeptember 20. 08:00, vasárnap | Helyi

A Tőserdő ősszel is a legszebb arcát mutatja

Lakitelek és Bács-Kiskun megye egyik turisztikai és idegenforgalmi gyöngyszeme, a Holt-Tisza partján található Tőserdő.

2020. Szeptember 19. 20:58, szombat | Helyi

Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban

2020. Szeptember 19. 20:46, szombat | Helyi

Hétfőtől több szabály is megváltozik

Szeptember 21-től több szabály is megváltozik – jelentette ki Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szombati online tájékoztatóján.