Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 18. 14:52, péntek | Helyi
Forrás: BMRFK

Egy hét alatt négyen előzetes letartoztatásban!

Egy hét alatt négyen előzetes letartoztatásban!

Egy pékségnél és egy háznál próbálkoztak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Csaba 36 éves és K. Zoltán 34 éves kiskunfélegyházi lakosok ellen, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Péter 20 éves és J. Zsolt 20 éves tiszaalpári lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves tiszaalpári férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. október 7-én 3 óra körüli időben Kiskunfélegyházán az egyik pékségbe akartak betörni. A lakatot le is feszítették, de cselekményük közben megzavarták őket és elfutottak. A történteket egy ott lakó - értesítve a hatóságot - végignézte és segítségével nemcsak a menekülő férfiakat, de a bűncselekményhez használt eszközöket is megtalálták a rendőrök. B. Pétert és J. Zsoltot a rendőrök elfogták és előállították a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a Kecskeméti Járásbíróság 2013. október 9-én elrendelte a férfiak előzetes letartóztatását.

Pár nappal később egy helyi lakos tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. október 10-én 2 óra körüli időben az egyik kiskunfélegyházi ingatlan udvarába bemásztak. A ház nyitott padlásából az udvarra összekészítettek egy házimozi hangfal szettet, azért, hogy azt ellopják. Ezután a lakás bejárati ajtaját befeszítették, de a ház tulajdonosa az ismeretlen személyeket megzavarta, így a hangfalakat hátrahagyva a kerítésen keresztül átmászva elmenekültek. A nyomozók 24 órán belül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki K. Csaba és K. Zoltán kiskunfélegyházi lakosokat. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette, majd a Kecskeméti Járásbíróság 2013. október 14-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.