Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2013. Október 18. 14:52, péntek | Helyi
Forrás: BMRFK

Egy hét alatt négyen előzetes letartoztatásban!

Egy hét alatt négyen előzetes letartoztatásban!

Egy pékségnél és egy háznál próbálkoztak.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Csaba 36 éves és K. Zoltán 34 éves kiskunfélegyházi lakosok ellen, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Péter 20 éves és J. Zsolt 20 éves tiszaalpári lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves tiszaalpári férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. október 7-én 3 óra körüli időben Kiskunfélegyházán az egyik pékségbe akartak betörni. A lakatot le is feszítették, de cselekményük közben megzavarták őket és elfutottak. A történteket egy ott lakó - értesítve a hatóságot - végignézte és segítségével nemcsak a menekülő férfiakat, de a bűncselekményhez használt eszközöket is megtalálták a rendőrök. B. Pétert és J. Zsoltot a rendőrök elfogták és előállították a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a Kecskeméti Járásbíróság 2013. október 9-én elrendelte a férfiak előzetes letartóztatását.

Pár nappal később egy helyi lakos tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. október 10-én 2 óra körüli időben az egyik kiskunfélegyházi ingatlan udvarába bemásztak. A ház nyitott padlásából az udvarra összekészítettek egy házimozi hangfal szettet, azért, hogy azt ellopják. Ezután a lakás bejárati ajtaját befeszítették, de a ház tulajdonosa az ismeretlen személyeket megzavarta, így a hangfalakat hátrahagyva a kerítésen keresztül átmászva elmenekültek. A nyomozók 24 órán belül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki K. Csaba és K. Zoltán kiskunfélegyházi lakosokat. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette, majd a Kecskeméti Járásbíróság 2013. október 14-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

2023. Október 01. 11:54, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap – A szentírás vasárnapja – 2023. október 1.

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

2023. Szeptember 30. 08:46, szombat | Helyi

Nagy látogatottságnak örvendett a Kutatók Éjszakája

A Móra Ferenc Gimnázium idén is bekapcsolódott a Kutatók Éjszakája országos eseménysorozatba.