Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2020. Július 01. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: lakitelek.hu

Egy hajóban

Egy hajóban

Párbeszédre hívták Lakitelek-Tőserdő üdülőtulajdonosait.

Lakitelek Önkormányzata fórumot szervezett a lakiteleki üdülőtulajdonosok részére, melyre június 26-án, pénteken 17 órakor került sor a Tőserdőben a nagyszínpadon. A fórum célja az volt, hogy elindítson egy párbeszédet és hatékony együttműködést a Tőserdőben élők, üdülővel rendelkezők és az önkormányzat között, hiszen a cél közös: egy békés, fejlődő Lakitelek és egy élhető, vonzó Tőserdő létrehozása.

Az önkormányzat vezetése nem csak kérdések megvitatására teremtett lehetőséget, hanem meghívott minden olyan fontos szakembert, akik az üdülővel rendelkezők számára elsőkézből és hitelesen tudtak hasznos információval szolgálni.

A rendezvényt Madari Róbert Lakitelek polgármestere és Fehér István alpolgármester nyitotta meg, akik az önkormányzat együttműködő szándékáról biztosították a megjelenteket, valamint beszámoltak az újonnan megválasztott testület munkájáról, a 2020-as nyári szezon nyitásról, valamint az önkormányzat Tőserdő „újraélesztése” érdekében tett lépéseiről. Lenkei Róbert, a megyei közgyűlés tagja biztató hírekkel érkezett a fórumra, hiszen a Megyei Fejlesztési Terv Lakitelekre vonatkozó, jövőbeni, infrastrukturális és turisztikai fejlesztéseit vázolta.

Dr. Szikszai Emőke jegyző a település részönkormányzat lehetőségeiről, míg Pusztai Róbert, a Laki-Park Kft. és a Tőserdő Turisztikai Kft. új ügyvezetője a Tősfürdő és az Autóskemping szezonnyitásáról beszélt. Varga Katalin, az FBH-NP Nonprofit Kft. osztályvezetője ismertette a nyári hulladékszállítási rendet (hulladékzsákok személyes átvétele a Tősfürdőben 2020. július 11-én, szombaton), valamint elmondta, hogy a társaság igyekszik működését a különféle igényeknek megfelelve közvetlenül a lakók felé kommunikálni, hatékonyan kialakítani. Katalin elmondta, elektronikai hulladékgyűjtést is szerveznek községünkben, amelynek pontos időpontja még egyeztetés alatt van. Ezt az évi egyszeri díjmentes lehetőséget július közepére szeretnék időzíteni, amelyről mindenkit értesítenek időben.

Dallos Endre, a BEVE bűnmegelőzési programját mutatta be, amely a biztonságosabb és ezáltal élhetőbb Lakitelekre is vonatkozik, majd kérte a lakosság együttműködését annak sikeres megvalósításában.

A fórum második részében a résztvevőknek lehetőségük volt a meghívott, illetékes szakembereknek kérdéseket feltenni, amely mentén párbeszéd alakult ki az előadók és az érdeklődő lakosok között. Az esti tartó fórumon szó esett többek között a Tősfürdőről, a hulladékzsákokról, az utcanevek körüli problémákról, a Holt-Tisza újra fürödhetővé tételéről, kisállatok tartásáról, zajrendeletről, csapadékvíz elvezetéséről. A fentnevezett témákban fogalmazódtak meg problémák, építő jellegű kritikák, javaslatok.

Volt olyan tőserdei ingatlan tulajdonos, aki személyesen nem tudott részt venni a fórumon, ezért írásban fogalmazta meg észrevételét, javaslatait a polgármester úrnak.

Köszönjük az érdeklődésüket, együttműködésüket!

Címkék: Lakitelek, Tőserdő

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 07:40, csütörtök | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

A tervezettek szerint halad és következő szakaszába lépett a KISOSZ és a COOP Bács-Kiskun Megyei Szövetsége által vezetett Európai Uniós támogatással megvalósuló GINOP-5.3.5-18-2020-00184 azonosító számú projekt.

2021. Június 16. 09:42, szerda | Helyi

Kisujjukban van a lovász szakma

Tizenhárman tettek sikeres lovász vizsgát az elmúlt héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Június 15. 10:03, kedd | Helyi

Abonyi Imre Emlékverseny, Nemzeti és Nemzetközi Fogathajtó Verseny Bugacon

Több, mint 20 év után, 2021. június 17-20. között kerül megrendezésre az ABONYI IMRE EMLÉKVERSENY, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen.

2021. Június 14. 16:31, hétfő | Helyi

Nyári programok Kiskunfélegyházán

Színes programokkal vár Mindenkit Kiskunfélegyháza a nyáron.