Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2020. December 05. 17:11, szombat | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Egy félegyházi védőnő is elnyerte az „Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” címet

Egy félegyházi védőnő is elnyerte az „Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” címet

Tarnóczki Sándorné Tünde védőnő december 4-én, Kecskeméten vette át elismerését a járványügyi helyzet miatt szabadtéren, szűk körben megtartott ünnepségen.

Az önkéntesek világnapjához kapcsolódóan negyedik alkalommal adták át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásukban működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az „Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” és „Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese” díjakat.

A díj célja, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását, valamint hozzájáruljanak ahhoz, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki maga is a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagja, elmondta, hogy napjaink elhidegült világában, amikor sokszor az önzés kerekedik felül, az önkéntes segítés és a környezetünknek nyújtott segítségnyújtás képességére egyre nagyobb szükségünk van. Ezek az emberek nem pénzért vagy egyéb fizetségért végzik tevékenységüket a szabadidejük rovására.

Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület vezetője az átadó ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy pénzben nem kifejezhető érték, az a komoly segítség, amelyet ezek az áldozatkész emberek Kecskemét közösségéért idejüket feláldozva, a jó ügyekért tesznek.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese és Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjakra szinte bárki nevezhette a saját környezetében fellelhető „mindennapi hősöket”. Idén az egyesület tagjai és az iroda munkatársai, valamint a háromfős zsűri – Lóránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató kurátora, Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője és Horváth Attiláné, a kecskeméti Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke – javaslatára minden eddiginél több, azaz hat díj átadásáról döntöttek.

Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerés díjazottjai:

  • Sztakó Krisztina – Kalocsa (Jelölő szervezet: Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete)
  • Tarnóczki Sándorné – Kiskunfélegyháza (Jelölő szervezet: Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat)
  • Nagy Julianna Zsuzsanna – Lakitelek

(Hír forrása: HIROS.HU; Képek: dr. Sinkó Melinda)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 19:02, péntek | Helyi

Lezárult a vizsgálat a lengyel buszbaleset ügyében

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

2021. Január 22. 13:32, péntek | Helyi

Szombaton szervezik a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Az írásbeliket az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezik meg.

2021. Január 22. 13:30, péntek | Helyi

Ma van a magyar kultúra napja

A Himnusz születésének évfordulójáról országszerte és a határokon túl is megemlékeznek.

2021. Január 22. 13:12, péntek | Helyi

A kormány várhatóan meghosszabbítja majd a rendkívüli jogrendet

Vakcinabeszerzésére van szükség a korlátozások mielőbbi feloldásához.