Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2017. Május 11. 09:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Egy évre csökkentenék a hűségidőt

Egy évre csökkentenék a hűségidőt

A jelenlegi két év helyett legfeljebb egy évre szóló hűségidőt köthetnének a távközlési szolgáltatók az ügyfelekkel az elektronikus hírközlésről szóló törvényt módosító kormánypárti javaslat szerint -

írja csütörtöki számában a Népszava és a Világgazdaság.

A Balla György és Kucsák László fideszes képviselők által jegyzett javaslat általános indoklása szerint a hűségszerződések teljesen kiszolgáltatottá teszik a fogyasztókat, mert számos szolgáltató úgy alakítja ki díjtételeit, hogy csak ilyen szerződés megkötésével érje meg igénybe venni az adott szolgáltatást. Gyakori jelenség, hogy a hűségidő lejártával a fogyasztó csak jóval drágább díjtételek mellett tudja igénybe venni ugyanazt a szolgáltatást, egészen addig, amíg újabb hűségszerződést nem köt. Ugyanakkor a szolgáltatók számos esetben akár egyoldalúan is módosíthatják a szerződési feltételeket, ami nem mindig szolgálja a fogyasztók érdekeit.

A módosítás ezért lehetővé tenné, hogy az előfizetőket kedvezőtlenül érintő egyoldalú szerződésmódosítás – például a díjtételek megemelése, a szolgáltatás tartalmának megváltoztatása vagy a tévés szolgáltatások esetében a csatornaösszetétel módosítása – esetén a fogyasztóknak lehetőségük legyen a határozott idejű szerződés felmondására anélkül, hogy abból hátrányuk származna.

A javaslat arról is rendelkezik, hogy a határozott időtartamú előfizetői szerződés lejártát követően a fogyasztó nem kerülhet hátrányosabb helyzetbe annál, mintha új előfizetőként érkezne.

A Népszava megkeresett több szolgáltatót, amelyek közül a Magyar Telekom úgy reagált: épp az okoz hátrányt az előfizetőknek, ha megszűnik vagy lerövidül a határozott idejű szerződés időtartama alatt adott kedvezmények lehetősége. Emellett figyelmeztettek arra, hogy a hűségidő egy évben történő maximálása különösen érzékenyen érintené a magas árszínvonalú okostelefonok elérhetőségét, hiszen a rövidebb hűségidő miatt az ezekre adott kedvezmények nagysága csökkenhet.

Címkék: hűségidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).