Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Egy esti ital jót tesz az idősödő nőknek

Egy esti ital jót tesz az idősödő nőknek

Friss kutatások szerint azok a nők, akik esténként rendszeresen elfogyasztanak egy pohár alkoholos italt, az idős korba belépve sokkal egészségesebbek maradnak azoknál, akik csak alkalmanként italoznak.

A jótékony hatás a mértékletességgel magyarázható a szakemberek szerint.

Az eredmények alapján a szakértők szerint sokkal egészségesebb, ha egy nő a kor előrehaladtával esténként megiszik egy pohárkával, mint ha az italozást a hét végére halasztja. Utóbbi esetben ugyanis általában egyszerre több alkoholt fogyasztanak el, ami károsan hathat egészségi állapotukra - írja a PLoS Medicine.

Ezt az elméletet támasztja alá az a kutatás is, amelyben összesen 14 000 nő vett részt: vizsgálatukból ugyanis kiderült, hogy az esti italozók a 70-es éveikre kétszer nagyobb eséllyel voltak teljesen egészségesek, mint azok, akik csak alkalmanként ittak alkoholt.

A napi ajánlott alkoholadag az orvosok szerint 15-30 gramm, ami egy-két pohár italt jelent. Ilyen mennyiségben egy pohár bor, egy korsó sör, illetve egy kis pohárka likőr vagy egyéb, alacsony alkoholtartalmú tömény szesz tartalmaz alkoholt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.