Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2017. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egészségre veszélyes azbesztcementből készült vízvezetékeket cseréltek le Borsodban

Egészségre veszélyes azbesztcementből készült vízvezetékeket cseréltek le Borsodban

Fotó: illusztráció

Azbesztcementből készült ivóvízvezetékeket cseréltek ki, és újakat is lefektettek Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhárom településén a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében, a beruházás meghaladta a két és félmilliárd forintot - hangzott el a projekt záró rendezvényén Miskolcon, kedden.

A Borsodvíz Zrt. "Az alapinfrastruktúra javítása, helyreállítása és modernizációja, valamint a környezet fejlesztése" című pályázaton nyert, ennek eredményeként megépült csaknem ötezer méter új vízvezeték, és kicseréltek több mint 70 ezer méternyi azbesztcement ivóvízvezetéket.

A mintegy 50 ezer ember "életminőségét javító" teljes projekt költsége meghaladta a 2,5 milliárd forintot, ebből 380 millió forint volt az önrész.

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a hálózati vízveszteség, és nő az üzembiztonság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába

Sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.