Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészségben megöregedni

Egészségben megöregedni

E címmel tartott előadást prof. dr. Dinya Zoltán szeptember 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozott Egyesület részére a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány mindig igyekszik érdekes programokat szervezni. Ezúttal Némedi-Varga Beatrix alapítványi tag meghívására érkezett városunkba prof. dr. Dinya Zoltán, aki hasznos információkat tartalmazó életmódszemléletet ajándékozott nemcsak azoknak, akik már betegséggel élnek, hanem mindazoknak is, akik számára eljött az idő, hogy tegyenek egészségük megtartásáért.

Az egészséges életmód kialakításának alapjait a professzor a szervezet alkalmazkodóképességének fejlesztésében és természetes egyensúlyának fenntartásában határozta meg, melyet egészségtudatos életmóddal, fizikai aktivitással és agyhasználattal, tanulással tudunk elérni.

Míg a fizikai aktivitás, a mozgás, sport, valamint a tanulás egyértelmű mindenki számára, addig a táplálkozás nem az, hiszen számos tévhit kering e témában. A professzor a legegészségesebb étkezés alapjaként a 20% gabona, 30% zöldség, 30% gyümölcs, 20% fehérje fogyasztását ajánlotta, mely hozzásegíti a szervezetet a szükséges nyomelemek, ásványi anyagok, szénhidrátok, vitaminok, keményítők, cukrok hozzájutásához.

Az egészségtudatos táplálkozáson és életmódon alapuló kiegészítő terápia mellett azonban a hagyományos orvoslásra is mindig szükség lesz. A kettő egységét nevezzük integrált terápiának, melynek segítségével eljutunk a gyógyuláshoz, illetve a betegségek rizikójának csökkentéséhez – magyarázta a professzor.

Az előadás többi részében a megjelentek a különféle táplálékok körül keringő tévhitekről informálódhattak, valamint útmutatást kaptak az egészséges életmód kialakításának lehetőségeihez, egészségük fenntartásához, valamint az „ételem a gyógyszerem” elv alapjára épülő gyógyuláshoz és egészséges életre való törekvéshez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.