Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 02. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Édességre vágysz? Egyél zöldséget!

Édességre vágysz? Egyél zöldséget!

Elsőre olvasva az iménti állítást, joggal röhög fel az ember… Csoki helyett nyúlkaja?

Jobban belegondolva és tovább elemezve a kérdést, már nem is olyan nevetséges. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan zöldséget, aminek kifejezetten magasa a cukortartalma, és jól csillapítja az édesség utáni vágyat.

Cukorborsó
Közismertebb nevén zöldborsót, nem véletlenül hívják cukorborsónak, hiszen igazi édes finomság, amire könnyű rákapni, hamarosan akár tévénézéshez, olvasáshoz is eheted csoki, mogyoró vagy popcorn helyett. Annak ellenére azonban, hogy édes, a zöldborsó nem csak úgy segíti a fogyókúrát, hogy elnyomhatod vele a csoki iránti vágyadat. A zöldborsó segít helyre tenni az emésztési panaszokat, a benne található magnezium és kalcium pedig hozzájárul a normál anyagcseréhez, valamint a zsírok lebontásához. A benne található C-vitamin szintén a természetes zsíranyagcseréhez járul hozzá. A legjobb, ha nyersen, frissen fogyasztod az üde zöld bogyókat.

Sárgarépa
A roppanós, édeskés sárgarépa magas rosttartalmával azonnal beindítja az emésztést, segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, vízhajtó hatásának köszönhetően pedig még a sejtek között megrekedt nyirokfolyadékot, és az abban pangó mérgeket is kimossa. A sárgarépa gazdag antioxidánsokban is, a benne található vitaminok pedig támogatják a zsírok lebontását és az anyagcsere helyreállítását. Nem mellesleg a sárgarépa a fogaidat is tisztítja, így a mosolyod sokkal szebb lesz, mintha csokoládét nassolnál.

Cékla
A céklát leginkább savanyúság formájában ismerjük, de lereszelve például almával, répával is finom. Édes ízével nem csak finom csemege, de az immunrendszert is erősíti, valamint segíti a méregtelenítést és a helyes anyagcserét is. Segíti a vese és a máj működését, és fogyasztásával könnyebben lebonthatod hasi zsírokat is, vízhajtó hatásának köszönhetően pedig megszabadít a combon, fenéken, csípőn lerakódott fölösleges folyadéktól és narancsbőrtől is.

Rebarbara
Egyesek gyümölcsnek, mások zöldségnek tekintik, de az biztos, hogy fanyarkásan-édes ízével a rebarbara nem csak finom választás, de egészséges, és a fogyást is elősegíti. A kora tavasztól már kapható rebarbara rosttartalma különösen magas, így segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, a benne található A-, B1-, B2 és C-vitamin pedig hozzájárul a zsíranyagcseréhez és az izomépítéshez is. A rebarbarát felkockázva, nyersen is fogyaszthatod, de egy picit megpárolva és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel meghintve igazi zsírégető nasi készíthető belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.