Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. December 22. 14:31, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Édes ajándék Karácsonyra a félegyházi méhész klubtól

Édes ajándék Karácsonyra a félegyházi méhész klubtól

December 22-én adta át Huszka Zsolt méhész a Félegyházi Méhész Klub adományát – nevezetesen 17 kg mézet – a Családok Átmeneti Otthonának lakói számára.

Mint ahogy azt Huszka Zsolt az átadást megelőzően elmondta, az ötlet onnan származik, hogy az OMME Észak Bács Kiskun Megyei Szervezete évek óta támogat szociális intézményeket mind anyagilag, mind pedig mézadománnyal. Ezen elgondolkodva a félegyházi méhészek is elhatározták, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez és mézet adományoznak egy helyi szociális intézménynek. A választásuk idén a Családok Átmeneti Otthonára esett, ahová az 5 méhész felajánlása karácsonyi ajándékként érkezett meg a lakók számára.

Kiss-Fekete Katalin Anett, az otthon szakmai vezetője hálásan fogadta az adományt. A vele készített interjúban pedig elmondta, hogy nagyon sok segítséget kapnak mind a közintézményektől, a különféle szervezetektől, de a magánszemélyektől is. A könyvtár például minden évben rendez gyűjtést karácsony táján az otthon számára, idén pedig már az iskolák is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Waldorf Iskolából például kiemelt számú adomány érkezett idén így például játékok, ruházat stb.

Azt is elmondta lapunknak az otthon vezetője, hogy jelenleg 11 család lakik az otthonban, akik nagyon örülnek minden adománynak, de leginkább az ágynemű az, ami mindig kell, és amiből jelenleg is nagyon kevés van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.