Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2016. Június 27. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Edd magad fiatalra!

Edd magad fiatalra!

*Karbantartó* étkezési szokások...

Étkezési szokásaink sok mindent befolyásolnak: egészségünket, hangulatunkat, bőrünk, hajunk szépségét, és nem utolsó sorban kilóink számát. Talán nem is meglepő, hogy az elfogyasztott ételek mennyisége, minősége arra is hatással van, milyen hamar öregszünk.

Nem az örök, hanem a minőségi, egészséges, boldog és ha lehet, hosszú élet a fontos – ezek egy ausztrál étkezési tanácsadó, Ngaire Hobbin gondolatai, aki sokkal fontosabbnak tartja azt, hogy belülről maradjunk fiatalok, mint a külső fiatalsághoz való görcsös ragaszkodást. Ha Te is lassítanád az öregedés folyamatát, a következő trükkökre mindenképpen figyelj oda.

Egyszerre elég egy kicsi is
Már ami a fogyást, illetve a súlyvesztést illeti. Ha egyéb, betegségre, gyógyszerszedésre visszavezethető okai vannak a hirtelen fogyásnak, az sem jó, ám ez kevésbé kivédhető. Ám ha drasztikus fogyókúránk miatt fogyunk hirtelen és sokat, arról már mi tehetünk. Válasszunk ésszerű és kevésbé sokkoló fogyókúrát, jól összeállított étrenddel és a nekünk megfelelő sporttal.

Legyen elég a protein!
Az izmok fejlődéséhez, karbantartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű protein. Pláne, ahogy idősödünk. Minél öregebbek leszünk, annál kevesebb izom lesz a testünkön, aminek oka, hogy kevesebbet mozgunk, így kevesebb tesztoszteront is termelünk. Emiatt is kell odafigyelnünk, hogy mindig, minden életkorban legyen a mozgás az életünk része. És ezért nem elhanyagolható, hogy mindig kerüljön a tányérunkra valamilyen fehérje, legyen az tojás, zöldségek, hús vagy mogyorófélék.

Figyelj a vitaminokra!
Ahogy öregszünk, bőrünk is veszít feszességéből. Ennek oka, hogy vékonyabbá és szárazabbá válik. A vitaminok és ásványi anyagok segítenek, hogy bőrünk feszes, ragyogó és fiatalos maradjon, mind arcunkon, mind a testünk többi részén.

Kerüljenek ezek is a tányérodra!
Ahogy a vitaminok, fehérjék, szénhidrátok is fontos részét képezik az étkezésednek, úgy nem maradhatnak ki a különböző gyümölcsök, zöldségek, csírák, olajok és zsírok sem. Ezeknek is a kiegyensúlyozott táplálkozás egy igen fontos részét kell képezniük.

Támogasd a beleket is!
A test védekező rendszerének majdnem egésze a beleinkben található. Így nem meglepő, hogy ezen szerveink védelme talán a legfontosabb mind közül. Jó, ha tudjuk, hogy a rákos megbetegedések egy része is innen indulhat el. Ezért is nagyon elengedhetetlen a megfelelő és egészséges táplálkozás.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 12:16, szombat | Helyi

Szalagavató ünnepséget tartott a Móra Ferenc Gimnázium

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium február 3-án tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2023. Február 04. 11:35, szombat | Helyi

Új intézményvezető a Batthyány iskola élén

2023. január 21-étől Bense Zoltán a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola intézményvezetője.

2023. Február 04. 11:28, szombat | Helyi

Télűző Városi Farsang

Télűző Városi Farsangot rendeznek Kiskunfélegyházán február 18-án (szombaton).

2023. Február 04. 11:23, szombat | Helyi

Könyvtári esték Petőfiszálláson

Új, három alkalomból álló program került fel a petőfiszállási könyvtár programkínálatába Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának szervezésében.