Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 20. 21:33, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ébred a természet – szerveződnek a túrák!

Ébred a természet – szerveződnek a túrák!

A Kiskun Természetbarát SE ma (február 20-án) tartotta évnyitó Közgyűlését a Szakmaközi Művelődési Házban.

Az óriási érdeklődést jól mutatta, hogy még a pótszékek is beszivárogtak a terembe, hogy mindenki helyet tudjon foglalni. Jó volt látni, hogy rohanó világunkban - mikor senkinek nincs ideje semmire – a természet és a mozgás szeretete ilyen sok embert kizökkent a hétköznapokból és elcsalogat otthonról.

A Közgyűlést Bozó Lajos, az SE elnöke nyitotta meg ünnepi beszédével. Elsőként a két túraszakosztály vezetőt, Kristóf Klárát (Bakancsosok szakosztálya) és Rádi Ferencet (Talpasok szakosztálya) kérte fel, hogy az elmúlt évi tevékenységüket ismertessék. Hol, mikor és milyen jellegű túrákat tettek, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak és melyik úti cél volt az, ami különösen tetszett a szakosztálynak.

A Talpasok részéről a beszámoló különös jelentőséggel bírt, hiszen Rádi Ferenc immáron 1 éve vezeti a csoportot. Az előző túravezető Kovács Ferenc egészen a megalakulástól vezette a Talpasokat és sok-sok kellemes élmény, gyönyörű utak, emlékezetes versenyek fűződnek nevéhez. Mindenki szeretettel veszi körül még a mai napig is, ha egy-egy összejövetelen megjelenik (mai közgyűlésre sajnos nem tudott eljönni) és szinte isszák szavait idősek-fiatalok egyaránt. Igen nehéz terhet vett a vállára Rádi Ferenc, mikor elfogadta a felkérést és átvette a Talpas túracsoport vezetését, de a beszámolóból és a túrákon készült képeken is jól látható, hogy mindenki elfogadta és megszerette Kovács Ferenc túravezető utódját. Szinte egyöntetű véleménye volt mindenkinek már a stafétabot átadásakor, hogy „Nála senki nem lenne alkalmasabb vezetőnknek. Közülünk való, megbízható és egyenes ember.” Egy év elteltével a vélemény pedig mit sem változott, hanem bizonyosságot nyert.

A 2014. évi beszámolók után a mindkét szakosztály ismertette a 2015. évi túra programját. Végül Bozó Lajos, az SE elnöke záró szavaiban rövid pénzügyi áttekintést adott az elmúlt évről. Beszámolt az adók 1%-ának és a befolyt tagdíjak összegéről, majd a kiadásokról. Önkormányzati pályázat révén 50.000 Ft támogatáshoz jutottak az elmúlt évben. Az SE elnöke bizakodva tekint a jövőbe, hogy az egyesület nagyobb összeget is nyerhet a pályázaton, hiszen a létszámot látva egyre nő az egyesület aktív tagjainak száma.

Itt szeretném megemlíteni, hogy bárkit szívesen látnak a jövőben szervezett túrákon, nem kell tagtársnak lenni ahhoz, hogy egy-egy kiránduláson részt tudjanak venni. Viszont pénzügyekben kedvezőbb, ha az ember tagságot is vállal.
A továbbiakban kézfeltartással szavaztak az elmondottakról, melyen egyöntetű volt a döntés minden kérdésben.
A közgyűlést hagyományoknak megfelelően Batyusbál zárta, ahol roskadásig megrakott asztalok csalogatták a jókedvű túratársakat. Szinte mindenki hozott pár ízletes falatot, saját készítésű süteményt, szendvicset, vagy ezek leöblítésére italt az asztalra. Fotógalériánk tanúskodik a baráti, de mondhatjuk inkább úgy, hogy családias hangulatról

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA