Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 13. 08:44, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera - VIDEÓ

Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera - VIDEÓ

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozási munkáira is nagy hangsúlyt fektetnek.

Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett végzett kaszálási munkákat, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre. A kis híján tragédiával végződő balesetről fedélzeti kamerás felvétel készült – közölte közleményében a Magyar Közút.

A közút ajkai mérnöksége május 8-án a 8-as főúton Városlőd környékén végzett gépi kaszálási munkákat. Ez az útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, ahol kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet a szakemberek. Az egyik szabályosan megálló autóba egy kisteherautó csapódott be. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - egy kisebb ipari fűrész – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányítót, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet – tette hozzá a közút.

A Magyar Közút országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezel, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.