Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 05. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Duplájára nő a férőhelyek száma a kutyamenhelyen

Duplájára nő a férőhelyek száma a kutyamenhelyen

Új kennel sor épül idén a Kőrösi úti kutyamenhelyen, a régieket pedig teljes egészében felújítják. A volt gyepmesteri lakásban ügyeleti, foglalkoztató és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

Új kennel sor épül idén a Kőrösi úti kutyamenhelyen, a régieket pedig teljes egészében felújítják. A volt gyepmesteri lakásban ügyeleti, foglalkoztató és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.Eredményesnek bizonyult ugyanis a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány földművelődési minisztériumhoz benyújtott pályázata – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Marancsikné Némedi Erzsébet, az alapítvány titkára, a Herosz Kiskunfélegyházi szervezetének elnöke.

A menhely jelenleg harminchat kutyát tud ellátni. A pályázati sikernek köszönhetően új kennel sort tudnak építeni, a meglévőt pedig teljes egészében felújítani. A férőhelyek száma így a duplájára növekszik az idei év során. A gyepmesteri telep volt szolgálati lakása is jelentős átalakításon megy át. Az épületben kiszolgáló helyiségeket (ügyleeti szobát, öltözőt, raktárt, és konyhát) alakítanak ki, valamint egy közösségi teret, ahol interaktív állatvédelmi foglalkoztatások keretében, állatorvosok, pedagógusok segítségével ismertetik meg a gyerekeket a felelős állattartással. A pécsi példát követve jövőre már állatvédelmi tábort is szeretne indítani a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány – tette hozzá Marancsikné Némedi Erzsébet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM