Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Június 04. 12:03, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Duplájára nő a férőhelyek száma a kutyamenhelyen

Duplájára nő a férőhelyek száma a kutyamenhelyen

A menhely jelenleg harminchat kutyát tud ellátni. A pályázati sikernek köszönhetően új kennel sort tudnak építeni, a meglévőt pedig teljes egészében felújítani.

Új kennel sor épül idén a Kőrösi úti kutyamenhelyen, a régieket pedig teljes egészében felújítják. A volt gyepmesteri lakásban ügyeleti, foglalkoztató és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. Eredményesnek bizonyult ugyanis a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány földművelődési minisztériumhoz benyújtott pályázata – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Marancsikné Némedi Erzsébet, az alapítvány titkára, a Herosz Kiskunfélegyházi szervezetének elnöke.

A menhely jelenleg harminchat kutyát tud ellátni. A pályázati sikernek köszönhetően új kennel sort tudnak építeni, a meglévőt pedig teljes egészében felújítani. A férőhelyek száma így a duplájára növekszik az idei év során. A gyepmesteri telep volt szolgálati lakása is jelentős átalakításon megy át. Az épületben kiszolgáló helyiségeket (ügyleti szobát, öltözőt, raktárt, és konyhát) alakítanak ki, valamint egy közösségi teret, ahol interaktív állatvédelmi foglalkoztatások keretében, állatorvosok, pedagógusok segítségével ismertetik meg a gyerekeket a felelős állattartással. A pécsi példát követve jövőre már állatvédelmi tábort is szeretne indítani a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány – tette hozzá Marancsikné Némedi Erzsébet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.