Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 07. 12:37, szerda | PR
Forrás: (x)

Dugattyús kompresszor – sűrített levegő a ház körül

Dugattyús kompresszor – sűrített levegő a ház körül

Talán nem is gondolnánk, hogy mennyire hasznos lehet egy sűrített levegő előállítására alkalmas készülék a ház körül. Pedig számos kisebb-nagyobb munka során megkönnyítheti dolgunkat.

Fontos azonban, hogy ennek megfelelő modellt válasszunk a kínálatból.

A kompresszorok palettája

A kompresszorok, vagy hagyományos nevükön gázsűrítők régóta a forgalmazók eszközpalettájának részét képezik. Az utóbbi évtizedekben olyan naggyá és specifikussá nőtte ki magát a piac, hogy kifejezetten csak kompresszorokkal foglalkozó cégeket is kitermelt. Ebből is látszik, hogy egy dinamikusan fejlődő portfólióról van szó. Emellett ugyanakkor az is elmondható, hogy a berendezések kínálata évek óta meglehetősen stabil képet mutat és leginkább kétpólusúnak mondható az elérhető eszközök szerint.

Ez a kettéosztottság egyrészt a készülékek működési elvére, másrészt az alkalmazási területekre vonatkozik. Az elmúlt évtizedekben a kompresszorok piacán is számos konstrukció bukkant fel, többségük azonban korszerűbb, hatékonyabb technológiákra cserélődött. A forgalmazók legfrissebb kínálatában immár két modelltípus, a csavarkompresszor és a dugattyús kompresszor lelhető fel. Ezek mindegyike más területeken alkalmazható hatékonyan és együtt képesek lefedni a vevők teljes skáláját. Utóbbi például a hobbi- és barkács felhasználók igényit.

Egyszerű működés hátulütőkkel

A kompresszorok esetén az elnevezés több, mint beszédes, hiszen az alkalmazott technológiára utal. A dugattyús kompresszor esetén így gyanítható, hogy a dugattyúknak valamiféle közük van az üzemeléséhez. És ez így is van, hiszen e modellekben egy vagy két dugattyú dolgozik. A dugattyús kompresszor lelkének számító alkatrészeket elektromos, vagy robbanómotor hajtja. Ez költséghatékony működést garantál, ám hátulütői is vannak.

A működési elvből fakadóan egy dugattyús kompresszor csak szakaszos teljesítményre képes. Ennek oka a készülék időnkénti túlhevülése, mely miatt néha muszáj pihenőt tartania. Emellett ezek a modellek jellemzően nem rendelkeznek olajszűrővel, így a hűtéshez használt olaj cseppjei gyakran bekerülnek a sűrített levegőbe is. Egy dugattyús kompresszor így tehát ipari felhasználásra nem igazán alkalmas, ám az egyszerűbb, ház körüli és barkács célokra kiváló megoldást nyújt.

Költséghatékony gázsűrítés

Még ha a nem is a dugattyús kompresszor jelenti a gázsűrítők kínálatának csúcsát, nem véletlenül vetette meg a lábát a kínálatban. Bátran elmondható, hogy e készülékek jelentik a belépő szintet a kompresszorok világába. És miért is lenne szükség egy nagy teljesítményű, drága eszközre az egyszerűbb hobbicélokhoz? Ezekben az esetekben az egyik fő szempont a költséghatékonyság lehet, melyet egy dugattyús kompresszor maradéktalanul teljesít is.

A működés egyszerűsége garantálja a hosszútávú munkát, illetve a minimális szervizigényt és vonatkozó költségeket. Így, ha kisebb műhelyekbe, ház körüli munkákra keresünk gázsűrítő eszközt, a dugattyús kompresszor jelentheti a megoldást. Természetesen a kategórián belül is számos különböző modell lelhető fel, így a vásárlás előtt mindenképpen érdemes szakértővel konzultálni. Mérjük fel igényeinket és válasszuk ki az ennek megfelelő kompresszort!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.