Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2012. Március 24. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Dubaji pénz jön Debrecenbe

Dubaji pénz jön Debrecenbe

A magyar-dubaj WX Development Group vállalkozói inkubátorházának bokrétaavatóját és alapkőletételét tartották pénteken a debreceni Határ úti ipari parkban.

A mintegy tíz millió euró befektetésből megvalósuló, 8 ezer négyzetméteres beruházás szimbolikus alapkőletétele is a magyar és a dubaji partner hosszú távú együttműködésének – mondta Herdon István, a Xanga cégcsoport igazgató-tulajdonosa.

Hozzátette: több mint öt éves előkészítés eredményeképpen alapította meg 2011 végén a debreceni székhelyű vegyes vállalatot a XANGA Investment & Development Group és az Egyesült Arab Emírséghez tartozó Dubai székhelyű WDubai pénzügyi befektető holding. A cég további ipari és szolgáltató infrastruktúra fejlesztéseket tervez a városban és vonzáskörzetében a következő években – jegyezte meg az igazgató.

Herdon István elmondta: a Xanga a dubai központú WDubai cégcsoporttal 2007-ben kezdte el a tárgyalásokat. A 2005-ben alapított, magántulajdonban lévő vállalatcsoport pénzügyi befektetései elsősorban az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a légi közlekedés, a logisztika, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, valamint a nemzetközi kereskedelem területeire irányulnak. A most épülő vállalkozói inkubátorház technológiai transzfer befogadására alkalmas épület, amelynek 40 százalékát már lekötötték. A gyártó-, logisztikai-, szolgáltató- és irodahelyiségek kialakítására alkalmas inkubátorház 200 munkahely kialakítását teszi lehetővé – ismertette Herdon István.

Abdullah Ahmed, a WDubai Group elnöke a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy az első dubai befektetőként jelent meg egy olyan a régióban, amely szerinte óriási turisztikai potenciállal rendelkezik. Reményét fejezte ki, hogy együttműködésük hosszú távú lesz, s az Egyesült Arab Emírségek más vállalkozói is kedvet kapnak, hogy vállalkozásokat valósítsanak meg Debrecenben és a régióban.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt években befejeződött és még folyamatban lévő infrastrukturális beruházásokra több mint 40 milliárd forintot költött a város, ám nem szorulnak háttérbe a termelő beruházások sem. Debrecen nagyléptékű ipari fejlesztéseket valósított meg, aminek most újabb „lökést adott” a menetrendszerű légi járat beindításának bejelentése – fűzte hozzá a polgármester. Kósa Lajos reményét fejezte ki, hogy a dubaji pénzügyi befektetők is megtalálják számításaikat a térségben, és üzleti siker lesz a magyar-dubajii együttműködés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:58, péntek | Belföld

Makronóm Intézet: elérheti az 1 százalékot az idei GDP-növekedés

Pozitív, akár egy százalékos idei GDP-növekedést várnak a Makronóm Intézet szakértői, akik szerint a kormányzati előrejelzésben szereplő 1,5 százalékos emelkedés sem lehetetlen.

2023. Január 27. 13:57, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan, hogy a német kormány miniszterei akadályozzák a paksi bővítést

Felháborító, hogy a német kormány zöldpárti miniszterei ideológiai vagy politikai okokból blokkolják a paksi bővítést, erre ráadásul semmifajta európai jogalap nincs, nem tiltott a nukleáris együttműködés Oroszországgal

2023. Január 27. 13:55, péntek | Belföld

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásához, az adventi adománygyűjtéséhez több mint 650 ezer adományozó csatlakozott és csaknem 300 millió forintot gyűjtöttek össze.

2023. Január 27. 13:50, péntek | Belföld

Nébih: Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).