Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 29. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Drogültetvény és kereskedés Bács-Kiskunban

Drogültetvény és kereskedés Bács-Kiskunban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 33 tő különböző méretű kábítószergyanús növényt, valamint 5,6 gramm növényi törmeléket és a termesztéshez, illetve előállításhoz használt eszközöket találtak három ingatlanon Bács

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 33 tő különböző méretű kábítószergyanús növényt, valamint 5,6 gramm növényi törmeléket és a termesztéshez, illetve előállításhoz használt eszközöket találtak három ingatlanon Bács-Kiskun megyében. A növényeket és származékokat, valamint az eszközöket lefoglalták és büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy bajai ingatlanon tartottak lakhelyellenőrzést a napokban. Az előszobából nyíló helyiségben a pénzügyőrök egy kisebb ültetvényt találtak. A szobából 16 tő, különböző méretű, virágcserépbe ültetett kábítószergyanús növény került elő. A második szoba sem volt üres, hiszen ott összesen 11 tő növényt szedtek össze a pénzügyőrök. A helyiségekben fűtés és ventillátorok biztosították a növények fejlődését. A szobák ablakait lesötétítették és hungarocellel, valamint gipszkartonnal oldották meg a szigetelést. A földön növényápoláshoz, termesztéshez szükséges vegyszerek sorakoztak. A helyszínen tartózkodó férfi egy másik, szintén bajai lakhelyén is sikeresen ellenőriztek a pénzügyőrök, hiszen ott az ingatlan hátsó udvarán számoltak fel egy kisebb, 6 tőből álló ültetvényt.
A férfi az eljárás során elmondta, hogy a kábítószergyanús növényeket ő maga gondozta, nevelte.
Ezzel egy időben egy kiskőrösi tanyán is megfordultak a pénzügyőrök, ahol jövedéki ellenőrzést terveztek. Az ingatlan átvizsgálása során jövedéki termék ugyan nem került elő, de az egyik szoba rejtekében 1 db fém őrlőt, 1 db műanyag őrlőt, 1 db digitális mérleget, ismeretlen növényi magot és összesen 5,6 gramm (vélhetően eladásra kiszerelt) kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a pénzügyőrök.
Az előkerült kábítószergyanús növényeket, növényi származékokat, valamint eszközöket a pénzügyőrök mindhárom esetben lefoglalták, a bajai, illetve kiskőrösi férfi ellen a területileg illetékes rendőrkapitányság munkatársai kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárást indítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: