Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Június 02. 08:05, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV-START

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Nyári akcióval jutalmazza ingázó utasai hűségét a MÁV-START.

Szeptember 30-áig 33 százalékos kedvezménnyel utazhat a MÁV-START belföldi hálózatán, aki utazása megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezik. A vasúttársaság nyári akciója lehetőséget ad a naponta vagy rendszeresen ingázóknak arra, hogy a következő négy hónapban az ország egyéb pontjaira is – legyen az a Balaton, a Velencei-tó, a Mátra vagy más úti cél – kedvezményesen elvonatozzanak.

Az érvényes dolgozói vasúti bérletek tulajdonosai tehát június 1. és szeptember 30. között bármely belföldi célállomásra – kivéve a GYSEV vonalait – 33 százalékos, kedvezményes árú menetjegyet válthatnak. Ehhez a megváltott jegy érvényességének első napján kell érvényes, tetszőleges viszonylatra szóló, a saját nevükre (igazolvány számukra) kiállított dolgozói vasúti bérlettel rendelkezniük. A kedvezményes menetjegyen a bérlet számát mindenképpen fel kell tüntetni, ez az érvényesség feltétele.

A kedvezmény másodosztályra vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. Gyorsvonati pótjegyköteles vonaton történő utazáshoz az önálló gyorsvonati pótjegyet meg kell váltani. A kedvezményes árú menetjegy viszonylata a bérlet viszonylatától természetesen teljesen független is lehet, érvényességi ideje megegyezik az azonos távolságra váltható teljes árú menetjegyével. Az érvényesség legkésőbbi kezdete szeptember 30.

Aki tehát dolgozói vasúti bérletesként a nyáron, illetve szeptemberben belföldi pihenésre, városnézésre vagy rokonlátogatásra készül, annak érdemes a vasutat választania.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).