Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Január 19. 15:13, kedd | Helyi
Forrás: vezess.hu

Dögös lesz a Škoda nagy terepjárója

Dögös lesz a Škoda nagy terepjárója

A Škoda hétszemélyes Kodiak szabadidőjárművéből idővel kisebb, ötüléses változat is készül majd. Most ezt képzelték el ügyes kezű grafikusok.

Miután a cseh márka a közelmúltban hivatalosan is bejelentette, hogy 2016 vége előtt piacra dobja új, nagy szabadidőjárművét, friss információk láttak napvilágot a várhatóan Škoda Kodiak néven színre lépő modellről. Eddig úgy tudtuk, hétszemélyes lesz a VW csoport MQB padlólemezére épülő típus, most azonban úgy tűnik, öt üléssel is árusítani fogják.

Mivel az ötszemélyes SUV-piacot a Yetivel, ha nem is ebben a méretosztályban, de lefedi a Škoda, minden bizonnyal a nagyobb, három üléssoros kivitel kerül először forgalomba. Ennek világpremierjét októberre ígéri a gyár, a piaci bevezetésre még az év vége előtt sor kerül. A cseh škodás fórumról származó rajz nem ezt, hanem a lehetséges rövid tengelytávú, szabvány utasterű változatot mutatja be. A gigantikus kerekek rettentő sután mutatnak az autón, ezektől eltekintve viszont kifejezetten meggyőzően hat a dizájn - persze arra nincs garancia, hogy valóban így fog kinézni az autó.

A Škoda nagy erőkkel készül szabadidőjármű-kínálatának bővítésére. Ennek érdekében még az egyébként csak közepesen muzsikáló Roomstert is beáldozták; az új generációs modell projektjét az utolsó pillanatban törölte Mlada Boleslav.

A Kodiak az MQB padlólemezen szokásos hajtásláncokkal: 1,6 és 2,0 liter közötti benzines és dízel turbómotorokkal, kézi vagy DSG váltóval, valamint első-, illetve összkerékhajtással lesz majd elérhető. A kategória népszerűségéből és árképzéséből adódóan a nagy SUV lehet az első hibrid Škoda, mégpedig a pletykák szerint dízel-elektromos konfigurációban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: