Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 20. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: faktor.hu

Döbbenetes számok: 5 percet figyelünk a párunkra, 5 órát az okostelefonunkra

Döbbenetes számok: 5 percet figyelünk a párunkra, 5 órát az okostelefonunkra

A legújabb kutatások szerint egy ember átlagosan 5-7 perc minőségi időt tölt el a párjával. Ezzel szemben 5 órát tévézik és 5 órát böngészik az okostelefonján is.

Egy átlagos ember a párjával 5, de legfeljebb 7 perc minőségi időt tölt – amibe belefér egy ölelés, egy bók, egy simogatás vagy „beszélgetés”, ezzel szemben több mint 5 órán át ül a tévé előtt. Pedig a leggyakrabban elhangzott kifogás, hogy „nem érek rá”. Öt órát töltünk okostelefonok társaságában és átlagosan minden 11. percben vesszük kézbe a „masinát”.

A Facebookot gyakran nárcisztikus hajlamokkal megáldott emberek használják, akik másoktól várnak megerősítést – lájkokat. A szakember szerint, ha a lájkok száma nem elegendő, megnő a feszültség, és még az sem kizárt, hogy ettől depressziós hajlamokra emlékeztető tüneteket produkál majd az illető.

A pszichológia tíz-tizenöt évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a boldogsággal. A XX. században a háborúk következtében nagyon sok lelkileg megtépázott és mentálisan összeomlott ember volt. Aztán jött egy váltás és sokan nagyobb pénzügyi biztonságban érezhették magukat, a társadalomkutatók azonban azt vették észre, hogy az anyagi helyzet pozitív irányú változása miatt nem nőtt az emberek boldogságérzete.

Dr. Szondy Máté elmondta, az agyunk neurális kapcsolatai a mai napig alakulnak - írja a kemma.hu. Ezért téves az az elgondolás, hogy az ember születésekor dől el életének további sorsa.

"Az agyunk érzékenyebben reagál negatív élményekre, éppen ezért fontos – ha szükséges, minden nap – a pozitív gondolatok, élmények tudatosítása. Legyen az egy finom ebéd, egy jó baráti beszélgetés, a szabadban töltött jó séta, akár a sport."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.