Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 19. 11:35, szerda | PR
Forrás: (x)

Divatos és kényelmes cipők a mindennapokra – mi az ideális választás?

Divatos és kényelmes cipők a mindennapokra – mi az ideális választás?

Férfiként néha nehéz eldönteni, hogy milyen típusú cipőt válasszunk a mindennapokra. Ha megjelenésünk követi a félelegáns stílust, illetve kedveljük a divatos megjelenést, ez különösen kemény dió lehet.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy kényelmes sneakers vagy egy hosszabb sétákra kevésbé alkalmas utcai oxford cipő mellett tesszük-e le a voksunk.

Hogyan válasszuk meg mindennapi lábbelinket?

A legfontosabb kérdés, amit fel kell tenni magunknak, hogy napi szinten mennyi időt töltünk sétával. A legtöbb cipő ugyanis a hosszabb séták alkalmával igazán sok bosszúságot okozhat. Egy merevebb, vékony talpú oxford nem biztos, hogy igazán kényelmes lesz sok kilométer múlva is. Azt is el kell döntetnünk, hogy egy sportosabb, lazább stílushoz szeretnénk vásárolni, avagy az angol elegancia hívei vagyunk. Utóbbi esetben egy finom bőrből készült chelsea cipő tökéletes választás lehet. Ez persze attól is függ, hogy a mindennapi ruhatárunk milyen elemekből áll, valamint hogy a személyiségünkből mennyit szeretnénk átadni a külvilág számára. Amennyiben szeretjük a laza eleganciát, de az ingeket és a hosszabb sétákat is, akkor a bőr sneakers egészen izgalmas választás lehet. Például az alábbi linken kifejezetten elegáns darabokat is megtalálunk, amelyek még egy zakóhoz is tökéletesen mutatnak: https://www.ecipo.hu/ferfi/felcipo/sneakers.html.

Alkalmi vagy utcai?

Amikor meglátjuk a cipő megnevezésében vagy épp a kategóriájában, mondjuk például a https://www.ecipo.hu/ferfi/felcipo/alkalmi.html oldalon az alkalmi kifejezést, akkor lehet, hogy férfiként azonnal továbblapoznánk, ha mindennapi viselethez keresgélünk. Pedig érdemes az ilyen kategóriával jelölt lábbelik között is nézelődnünk. Sok alkalmi cipő leginkább utcai viselethez is tökéletes. Viszont az alkalmi kategória alatt találhatjuk meg az elegáns és félelegáns megjelenés darabjait. Természetesen nem a magas fényű, szinte már frakkhoz hordható darabokra kell gondolnunk. Rengeteg olyan elegáns alkalmi férficipő található a kínálatban, amely stílusos megjelenésével egy farmerhoz és zakóhoz is felvehető. Ezek szinte megkoronázzák a szettünket. Ilyen darabok jellemzően a derby cipők, amiket gyakran megtalálni az alkalmi kategória alatt. A derbyt eredetileg félelegáns megjelenéshez tervezték, ezért aki igazán stílusban akar maradni, az nyugodtan hordhat derbyt cipőt farmerhoz is. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a finom bőrből készült chelsea és oxford selyemfényű, tehát nem puccosabb változatai is általában az alkalmi címszó alatt kapnak helyet. Az olyan anyagból készült cipők, amelyek matt, félfényes, selyem vagy épp fénytelen hatással bírnak, szinte kivétel nélkül tökéletesen hordhatóak hétköznapi megjelenéshez is. Ne tévesszen meg tehát minket az alkalmi jelző. Bátran nézelődjünk az ilyen címkével ellátott lábbeli típusok közt is. Lehet, hogy pont itt fogjuk megtalálni a számunkra legideálisabb darabokat – persze ez a kategória biztosan nem a sportosabb hip-hop fanokra van kiélezve.

Címkék: cipő, divat, stílus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.