Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 22. 16:50, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Disznótort rendezünk a járvány hatására?

Disznótort rendezünk a járvány hatására?

Megugrott az élősertések forgalma az idén. Az emberek nem akarnak sorban állni egy húsboltban, hanem inkább maguk készítik el a húsokat.

Sokan most is az utolsó pillanatra hagyják a bevásárlást. A Kereskedelmi Szövetség azonban arra figyelmeztet, hogy december 24-én változhat az üzletek nyitvatartása, egyben mindenkit arra kérnek, tartsák be a járványügyi szabályokat – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Irdatlan nagy munka vár a kereskedőre a következő két napban – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Most várható a nagyobb roham az üzletekben, hiszen a korlátozások december 24-i felfüggesztésének köszönhetően szabadabban mozoghatnak az emberek. Leginkább az élelmiszerüzletekben állnak majd sorok, de ilyenkor is be kell tartani a járványügyi szabályokat – hangsúlyozta.

A vásárlók megfontoltabbak és óvatosabbak, mint korábban, figyelembe veszik a járványügyi intelmeket. Arra törekednek, hogy minél gyorsabban végezzenek, kevesebb időt töltenek a vásárlással.
Élelmiszerekből nem veszünk kevesebbet, az iparcikkek területén viszont megfontoltabbak az emberek és néhány területen visszafogták a vásárlásokat, de a következő két napban valószínűleg mindenből több fog fogyni, mint korábban.

Megugrott az élősertések forgalma az idén.
Vámos György szerint ez azzal áll összefüggésben, hogy az emberek nem akarnak sorban állni egy húsboltban, hanem inkább maguk készítik el a húsokat.

Március végén, április elején voltak „spájzolós” időszakok, ez most nem tapasztalható. A karácsonyi bevásárlás más, mint a „spájzolás”, a vásárlók megtanulták, hogy bőven vannak termékek a boltokban.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.