Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Április 12. 13:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Disznótorossal kínálta vendégét a 90 éves Marika néni

Disznótorossal kínálta vendégét a 90 éves Marika néni

Papp Jánosné Marika néni épp a mai napon (április 12-én) töltötte be 90. életévét. Városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte fel Őt otthonában.

Marika néni már kora reggel sürgött-forgott, hogy vendége jól érezze magát hajlékában. Boldogan kínálta a saját maga által sütött hurkával-kolbásszal. Lányai pedig süteménnyel és üdítővel kínálták Édesanyjuk felköszöntőjét, aki egy nagy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt oklevéllel kedveskedett a szépkorú asszonynak.

Özv. Papp Jánosné , született : Gulyás Mária (1928.04.12.) öt testvérével együtt szegény család sarjaként nevelkedett, így már gyermekkorában dolgoznia kellett. Édesanyja Tóth Mária háztartásbeliként, édesapja Gulyás János pedig a TSZ-ben dolgozott.

Marika néni iskolája elvégzése után egy jómódú családhoz ment dolgozni. 1949. január 8-án ment férjez Papp Jánoshoz, aki kertészként dolgozott Budapesten. Házasságukból három gyermek született: János (1950), Mária (1952) és Gizella (1959).

Marika néni 1963-ban Kecskeméten dolgozott a konzervgyárban. Elmesélte, hogy nagyon szerette a munkát, a kollégáit és a főnökeit is. Nehéz szívvel hagyta ott 1965-ben a kecskeméti gyárat, de mivel lakóhelyén talált munkát a műanyaggyárban, inkább azt választotta, hogy több időt tölthessen a családdal. El is kelt a segítség, mert 7 unokája és 7 dédunokája mellett mindig akadt tennivaló.
Marika néni végül 1983-ban, 55 éves korában vonult nyugdíjba a műanyaggyárból. Férjét sajnos 1995 augusztusában elveszítette, azóta egyedül él otthonában.

Sajnos fia is elhunyt 2016. februárjában, de lányai – akik egy lépcsőházban laknak Kecskeméten - rendszeresen járnak hozzá, hogy segítségére legyenek. Mindig megosztják, hogy ki mit csinál. Bevásárolnak Marika néninek, segítenek kitakarítani, de bármi adódik a ház körül, azt megoldják családon belül.

Marika néni boldogan mesélte, hogy milyen szép ünnep volt idén számukra a Húsvét. Hazajöttek az unokák, dédunokák Németországból és Ausztriából is, hogy méltóképpen megünnepeljék a 90. születésnapját. A majd negyven fős család étteremben tartotta meg a szép ünnepet és óriási virágkosárral köszöntötték fel a Mamát / Dédmamát.

Kívánjuk Marika néninek, hogy még nagyon sokáig tartsa meg az Isten egészségben és boldogságban családja és szerettei körében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.