Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 12. 09:22, szerda | Belföld
Forrás: - Adrienn -

Diplomamentő program

Diplomamentő program

Több tízezer diák szájából hangozhatott már el az, hogy tulajdonképpen diplomás, már csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy át is vehesse.

Minden ötödiket segíti az állam

Több tízezer diák szájából hangozhatott már el az, hogy tulajdonképpen diplomás, már csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy át is vehesse. Jó hír, hogy a most tavasszal induló Diplomamentő program ezeken a diákokon próbál segíteni.

A Diplomamentő programra olyan 35 év alattiak jelentkezését várják, akik elvégezték sikeresen egyetemi, főiskolai tanulmányaikat és tanulói jogviszonyuk megszűnt. Akik gyesen, vagy gyeden vannak, azoknak az életkori határt sem kell figyelembe venniük és a regisztrált munkakeresők is előnyben részesülnek.
Ezek az első kritériumok a jelentkezéshez, a továbbiakban pedig alapszinten ismernie kell a nyelvet, bár alapfokú nyelvvizsga papírt nem kell felmutatni, csak a kurzust megelőzően egy szintfelmérőn kell bizonyítani tudásukat. A szervezők az aktív dolgozók jelentkezésére is számítanak, így akár esténként és hétvégéken is lehet oktatás. A kurzus zárásaként nyelvvizsga következik, ami ha elsőre nem sikerül, kötelező újra próbálni (maximum kétszer).
Ez a Diplomamentő program több mint tízezer végzett diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy a megszerzett diplomát kézbe is vehessék a 240 ingyenes nyelvórát záró sikeres nyelvvizsga után. Sem a képzésért, sem a tankönyvekért nem kell majd fizetni, viszont a kurzust záró nyelvvizsgát az egykori hallgatóknak kell állniuk, azt az esetet kivéve, mikor regisztrált munkanélküliről van szó. Csakúgy, mint az azt követő két vizsgát is, már ha addig nem sikerült volna.
Angol és német nyelvből biztosan indulnak ingyenes órák, és egyenlőre úgy tűnik, hogy a francia nyelvből is jár a kedvezmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.