Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 08. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: - Adrienn -

Díjnyertes irányjelzős sisak

Díjnyertes irányjelzős sisak

Ezzel a Dora bukósisakkal a Bringa Expon, a Gepida standján találkozhatott, a nézelődő. A termék ugyanis magyar fejlesztés, és igen ötletesen próbálja megoldani a kerékpáros irányváltás problémáját.

Ezzel a Dora bukósisakkal a Bringa Expon, a Gepida standján találkozhatott, a nézelődő. A termék ugyanis magyar fejlesztés, és igen ötletesen próbálja megoldani a kerékpáros irányváltás problémáját. Mindkét oldalon a bukó teljes hosszát kitevő hatalmas, villogó nyíl a kerékpáros indexe. Ehhez elöl-hátul beépített "helyzetjelző" lámpa társul így bukósisakunk egy láthatósági központtá alakul.
A hátsó lámpa villog, kivéve indexelés közben, amikor folyamatosan ég. Teszi mindezt finom eleganciával, amit mi sem mutat jobban, mint, hogy a tervező Magyar Formatervezési díjat és a taiwani kerékpér expo IBDC díját is elnyerte az ötletért. Idén még a Red Dot és a Eurobike díjára is ráhajtanak, ismervén néhány eddigi díjazottat bizony esélyeként. A dizájnon felül a technikára is odafigyeltek. A rendszer kormányról vezérelhető, a teljesen vízálló egységek rádión keresztül kommunikálnak egymással. A vezérlő egységben a 2032-es gombelem fél évig bírja, a sisakban lévő aksi pedig 2 hetes használatra van tervezve. A sisak EPS habból készül, in-mold technológiával a szükséges biztonsági követelményeknek eleget téve. Az év végére index nélküli, MTB és kifejezetten városi kollekcióval készülnek a gyártók. Ezek után gondolom mindenkit érdekel, hogy mennyiben fog ez fájni a kerékpározónak. Nos, az egyedi sisakért cserébe 26.990 Ft-ot kérnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő