Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2017. Július 15. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Diétázók csak ezeket a gyümölcsöket egyék

Diétázók csak ezeket a gyümölcsöket egyék

A gyümölcsfogyasztás nagyon egészséges, de ha valaki fogyni szeretne, akkor óvatosnak kell lennie, mivel nagy mennyiségben van bennük szénhidrát.

Nem árt tudni tehát, hogy melyek tartalmazzák a legkevesebb cukrot.

Citrom és lime

Sok bennünk a C-vitamin, viszont kevés a cukor (mindössze egy-két gramm gyümölcsönként), így bátran fogyaszthatóak a nap minden szakában, tetszés szerinti mennyiségben.

Málna

Csészénként öt gramm cukrot tartalmaz, viszont sok benne a rost és a vitamin - a bogyós gyümölcsök között a leginkább kalóriaszegény.

Eper

Az amúgy közismerten édes eperben meglepően kevés a cukor és a kalória - egy csészényi körülbelül hét grammot tartalmaz. Magas a rost- és az antioxidánstartalma is.

Kiwi

A héjastól is fogyasztható, élénkzöld színű gyümölcs C-vitaminban gazdag, és egy darabban csak hat gramm cukor van. Ráadásul finom, és szinte egész évben elérhető.

Grapefruit

Ez a citrusféle is joggal került fel a listára - fél grapefruitban mindössze kilenc gramm cukor van, így ideális reggeli.

Avokádó

Igen, az avokádó valójában gyümölcs, és rendkívül alacsony a cukortartalma - egy darabban mindössze egy gramm található. Mellette viszont sok benne az egészséges zsiradék, amely jót tesz a keringésnek, és segít, hogy hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak.

Görögdinnye

A nyár egyik kedvenc gyümölcse finom, édes, egy csészényi felkockázott dinnyében pedig csak tíz gramm cukor van, ráadásul víztartalma is nagyon magas.

Sárgadinnye

Egy csésze felkockázott sárgadinnye körülbelül tizenkét gramm cukrot tartalmaz. Ez talán soknak tűnik, de ha belegondolunk, hogy egy dobozos üdítőben negyven gramm van, máris sokkal kevésbé hangzik rosszul.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 19:08, kedd | Helyi

Emléknapokkal tisztelegnek Móra Ferenc munkássága előtt

Ma (február 7-én) a Móravárosban tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Emléknapok.

2023. Február 07. 17:55, kedd | Helyi

Vasárnap lesz a februári vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. február 12., vasárnap.

2023. Február 07. 16:56, kedd | Helyi

Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

2023. Február 07. 10:43, kedd | Helyi

Farsangi családi szombat délelőtt a Hattyúházban

Szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a farsangi családi szombat délelőttre 2023. február 11-én, szombaton 9-12-ig a Hattyúházba.