Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Május 27. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: HVG

Diákoknak köszönhető a legvagányabb Skoda

Diákoknak köszönhető a legvagányabb Skoda

A tanulmányautó 26 diák közreműködésével készült el 1700 munkaóra alatt.

A Volkswagen konszernnek annyira jól sikerült a Skoda pozícionálása, hogy a cseh márkának nincs is szüksége olyan imidzsépítő modellre, amely a fiatalabb korosztály szívét is megdobogtatná. Persze jelen van a kínálatban az Octavia RS sportmodell, de ez is inkább a tombolni vágyó családapák autója, a fiataloknak be kell érniük a Citigoval és a Fabiával. Talán épp azért, hogy egy kicsit a fiatalos vonalat is erősítsék a csehek, harmadik alkalommal bízták meg a Skoda Akadémia tanulóit, hogy készítsenek egy látványosabb verziót a Rapid Spacebackből.

Összesen 26 diák 1700 munkaórájának gyümölcseként megszületett az Atero Coupe nevet viselő háromajtós tanulmányautó, amely a hátrébb tolt B-oszloppal és a meredeken lefelé ívelő tetőívével megpróbál valamiféle sportosságot csempészni a Rapid konzervatív stílusának helyére. Hogy a hatást fokozzák éjfekete fényezést kapott az autó, néhány vörös színű optikai kiegészítővel, például küszöbtoldattal és hátsó spoilerrel kiegészítve, továbbá megkapta az Octavia 18 colos felnijeit, illetve kopoltyúkat is vagdostak a motorháztetőbe, ami egy talán már túlzás is tűnik.

A tanulmányautó orrában az 1.4-es TSI benzinmotor 125 lóerős változata kapott helyet 7-fokozatú DSG-váltóval párosítva, a menet közbeni basszusokról pedig az 1400 wattos, 14-hangszórós audio-rendszer gondoskodik, a csomagtartóba rejtett mélynyomóval.

A korábbi tanulmányautókhoz hasonlóan az Atero Coupe sem kerül sorozatgyártásba, - mint a tavalyi Skoda Fabia Funstar pick-up - de néhány rendezvényen, később pedig a múzeumban biztosan találkozhatnak majd vele a márka rajongói.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.