Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 19. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: HIROS

Decemberre elkészülhet a kecskeméti elkerülő

Decemberre elkészülhet a kecskeméti elkerülő

Néhány hónapon belül valószínűleg már közlekedhetünk a kecskeméti északi elkerülőút nyugati szakaszán.

Ezzel bezárul a külső közlekedési körgyűrű Kecskemét körül.

Már festik az útburkolati jeleket az északi elkerülőút autópálya előtti csomópontjánál. Az itt található körforgalom a Máriahegyi utat köti össze az északi elkerülőúttal. Az építkezés az autópálya-lehajtónál is megfelelő ütemben halad. Kérdésünkre, hogy mikor készülhet el az utolsó szakasz, és azt mikor vehetik használatba az autósok, a kivitelező NIF Zrt. a következő választ adta: „A 445. sz. főút Kecskemét elkerülő elnevezésű projektnél a főpálya kopórétegének építése lezárult. A befejező munkák vannak hátra: padka- és rézsűrendezés, burkolatijel-festés, korláttelepítés, zajvédőfal-építés. A forgalomba helyezés – a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása után – 2018. decemberre várható.”

Sokakat foglalkoztat, hogy mi lesz az új elkerülőszakaszt keresztező, keskeny Nyíri út sorsa. Mivel az elkerülő átadása után ez lenne a legrövidebb út az autópályáról a belvárosba, vélhetően jelentősen megnövekedne a forgalma. Azonban az arborétum Széles közi sarkától az elkerülőig a Nyíri út útburkolatának a szélessége mindössze 4 méter, ezért nem lenne képes levezetni a megnövekedett forgalmi terhelést.

Így kedden a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság úgy döntött, hogy elrendeli „a Nyíri út és a 445. sz. főút csomópontjában a körforgalomra rávezető ág forgalmának korlátozását, egyirányú forgalmi rend bevezetését a Nyíri út irányából a körforgalom irányába, ezzel párhuzamosan a körforgalom irányából a Nyíri útra történő ráhajtás megtiltását, és fizikai eszközökkel történő megakadályozását, legkésőbb a 445 sz. főút érintett szakaszának forgalomba helyezéséig. Az útszakaszon esetlegesen megjelenő forgalmat az 5202. sz. országos közút (Ladánybenei út), mely a 445. sz. országos közút keresztezésénél hasonlóképp körforgalmi csomóponttal lesz kiépítve, fennakadás nélkül képes levezetni” – írja az előterjesztés.

(Forrás: HIROS)

Címkék: elkerülő, kecskemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.