Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 20. 11:27, péntek | Helyi
Forrás: NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

Decemberben dönthetnek az adózók

Decemberben dönthetnek az adózók

December közeledtével az adózóknak érdemes átgondolniuk, hogy a következő évtől milyen adózási mód szerint kívánják adókötelezettségeiket teljesíteni.

Különösen az áfa-alanyok számára fontos határidő a december 31., mivel eddig dönthetnek arról, hogy a korábban tett nyilatkozatukat megváltoztatva a következő évtől már más adózási mód szerint kívánnak adózni.
Az eva alanyiság választásának vagy megszűnésnek bejelentését december 20-ig kell megtenniük azoknak, akik 2016. január elsejétől az eva hatálya alá kívánnak bejelentkezni vagy ellenkezőleg, a továbbiakban nem az eva törvény rendelkezései szerint kívánják teljesíteni adókötelezettségeiket. Tekintettel arra, hogy idén december 20. vasárnapra esik, ezért a következő munkanapra, azaz december 21-ére vonatkoznak az eva-alanyiság megszűnésével és a kijelentkezéssel kapcsolatos határidők.
Fontos azt is szem előtt tartani, hogy főszabály szerint a vállalkozási tevékenységet folytató adózónak minden, a korábban bejelentett adatokban történő változást, a változás bekövetkeztétől számított 15 napon belül az erre a célra rendszeresített adatmódosító lapon be kell jelentenie. A változás-bejelentésekre szolgáló nyomtatványok megtalálhatók a NAV honlapján (www.nav.gov.hu). A kitöltésben a kitöltési útmutató segíti az adózókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.