Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 05. 07:57, szerda | Bulvár
Forrás: mti

December elején érkezik az Oxygene 3 Jean-Michel Jarre-tól

December elején érkezik az Oxygene 3 Jean-Michel Jarre-tól

Az eredeti lemez 40. évfordulója, valamint a folytatás, az Oxygene 7-13 jövőre esedékes huszadik születésnapja alkalmából Jean-Michel Jarre teljessé teszi a trilógiát.

A december 2-án megjelenő Oxygene 3 albumon hét új dal kap helyet.

"Nem vagyok nagy híve az évfordulóknak, de amikor legutóbbi lemezemen, az Electronica 2-n dolgoztam, született egy szerzemény, az Oxygene 19, és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne az Oxygene album, ha napjainkban írnám meg" - idézte az elektronikus popzene francia atyját a lemezt kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A 68 éves Jarre az 1976 decemberében Franciaországban, fél évvel később pedig a nemzetközi piacon jelentette meg a ma már ikonikus albumot, a szintetizátorzene alapművének tartott Oxygene-t. A folytatás, az Oxygene 2 1997-ben érkezett, a művész idén hat hét alatt készítette el a harmadik részt. "A módszer hasonló volt ahhoz, ahogy az Oxygene anno született: próbáltam elkerülni, hogy túl sokat agyaljak az ötleteken és azonnal rögzítettem mindent. Nem a trilógia első részét akartam másolni, inkább végigvinni a hallgatókat egy utazáson, amelynek különböző állomásai valamilyen formában kapcsolódnak egymáshoz" - fejtette ki Jean-Michel Jarre.

Jean Michel Jarre több mint négy évtizedes eddigi pályafutása során húsz stúdióalbumot készített, köztük az Oxygene-t két évvel követő Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset (1981) vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolook-ot (1984). Tehetségét apjától örökölte: Maurice Jarre írta például a Doktor Zsivágó című film zenéjét.

Albumaiból eddig több, mint 80 milliót adtak el, az európai popelőadók közül először lépett fel Kínában 1981-ben. Rendkívül sikeres zenei pályafutása során háromszor (1986, 1989, 1991) kapott Grammy-díjat a new age kategóriában, lemezei az elektronikus zene számos előadójára volt hatással, köztük a Daft Punk-ra, az Air-re, Moby-ra és a Chemical Brothers-re. Környezetvédő, humanitárius aktivistaként is ismertté vált.

A francia zenész mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen az elmúlt egy évben két friss anyaga, a számos sztárközreműködőt felvonultató Electronica 1 (2015) és 2 (2016) is kijött. Az ezekhez kapcsolódó turnét október 4-én Cardiffban kezdi, és a koncertkörút során már az Oxygene 3 albumról is ad ízelítőt. A turné során november 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, ez lesz Jean-Michel Jarre hatodik magyarországi koncertje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.