Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Február 21. 09:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotók: police.hu

Cukorka helyett extasy, fűszer helyett kannabisz

Cukorka helyett extasy, fűszer helyett kannabisz

Három feltételezett kábítószer-kereskedőre csaptak le a rákosmentei rendőrök. Mindhárman őrizetbe kerültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói február 9-én 20 óra körül a kerület egyik lakását átkutatták, mivel információ merült fel, hogy az ott élő 55 éves nő kábítószerrel kereskedik – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a feltételezett drogdíler lakásán a rendőrök kábítószergyanús anyaggal szennyezett szívószálakat, simítózáras tasakokat, cukorkás dobozban extasyt, illetve a drogok porciózásához szükséges eszközöket – mozsarat és mérleget –, valamint eurót és dollárt is találtak. Sz. Veronikát elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Az eljárás során az eljáró hatóság látóterébe került még további két kereskedő, akiket egy nappal később, február 10-én fogtak el Budapest VIII. és XXI. kerületében.
Cs. Igor lakásán közel 300 gramm kábítószergyanús fehér port és több mint két és fél kiló, fűszertartókban tárolt növényi törmeléket foglaltak le, továbbá C. Zsoltnál a rendőrök 10 gramm növényi anyagot találtak.

A kereskedőknél talált kábítószergyanús anyagok között az elsődleges szakértői vélemények alapján volt amfetamin, kannabisz, extasy és speed is, amelyek feketepiaci értéke előzetes becslések alapján mintegy kilencmillió forint.

A rákosmentei nyomozók mindhárom személyt kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság február 12-én Sz. Veronika és C. Zsolt vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, míg Cs. Igort letartóztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 18:23, csütörtök | Belföld

Focipályán esett össze egy 15 éves fiú, társai és a mentősök élesztették újra

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték - írja közösségi oldalán az OMSZ.

2022. Szeptember 29. 18:19, csütörtök | Belföld

További megyékre adtak ki másodfokú riasztást zivatarveszély miatt

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye után Baranya és Békés megyére is másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután.

2022. Szeptember 29. 13:15, csütörtök | Belföld

TIM: feldolgozóipari kkv-k kaphatnak rezsitámogatást