Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2011. Augusztus 25. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Csúszhat a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

A Széll Kálmán-tervben foglalt vállalásait, ha be akarja tartani a kormány, akkor nagyon gyorsan el kellene indítani a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát.

Az origo információ szerint viszont a rehabilitációs hivatal számára ismeretlen a menetrend, a háziorvosokkal pedig senki sem egyeztetett. Mintegy 220 embert érintene a felülvizsgálat, azonban az idő annyira rövid, hogy nagy valószínűséggel a kormány ki fog futni a 2012 eleji határidőből.

Még június végén arról számolt be Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója, hogy nagyjából 220 ezer rokkantnyugdíjas felülvizsgálatára lehet számítani, a vizsgálatok pedig heteken belül elindulhatnak. Az origo szerint az NRSZH-ban még nem született végleges döntés, sőt a pontos ütemezésre vonatkozóan sincs semmi konkrétum. Egy névtelenséget kérő munkatárs szerint az előkészületek még nem történtek meg, a jelenlegi állomány és kapacitás mellett a tömeges felülvizsgálat idei lebonyolítása nem képzelhető el. A költségvetés számára nagyon fontos tétel a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, a jövő évi büdzsében hatalmas lyuk tátongana, ha nem sikerülne időben elvégezni a felülvizsgálatokat. A csúszás a tervekhez képest rossz üzenetet közvetít a befektetők és az EU felé is, hiszen azt mutatná, hogy a Széll Kálmán-terv máris felpuhulna - az origo értesüléseiről a portfolio.hu számolt be.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rokkantnyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 17:04, hétfő | Belföld

Hatszáz bálát gyújtott fel Vasban

Elfogtak és gyújtogatással gyanúsítanak a rendőrök egy férfit, aki miatt hatszáz szalmabála égett le október 15-én a 8-as főút mellett Duka község közelében

2021. Október 18. 16:02, hétfő | Belföld

Bozótvágóval ölte meg két ismerősét is

Befejezték a rendőrök a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki januárban megölte két ismerősét Szegeden.

2021. Október 18. 14:01, hétfő | Belföld

Az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - tájékoztatta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) hétfőn az MTI-t.

2021. Október 18. 11:06, hétfő | Belföld

Több késszúrással megöltek egy férfit Fejér megyében

Több késszúrással megöltek egy férfit Fejér megyében vasárnap - közölte a rendőrség a honlapján.