Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 19. 16:37, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok

Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok

2019. szeptember 15-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai két helyszínen, Csongrádon és Bujákon képviselték Kiskunfélegyházát.

Szeptember 15-én Csongrádon a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 6., záróversenyén vettek részt a Koppányok 12 fővel. A versenyt Csongrádon a Kisrét, Várbirtokon /Milton-tanya/ rendezte meg a Kassai Lovasíjász Iskola Faragó törzs Sport Egyesület. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny.

A hatodik forduló eredményei:
Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 1.,Kovács Máté 1., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 4., Csányi József 8., Balanyi Sándor 9., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 13., Kovács László 18., helyen végzett.

Vadászreflex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., és Tamáskovics Gyula 2. helyezett lett.

A hat forduló összesített eredménye alapján:

Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 2., Bicskeiné Csányi Mária 2., Fetterné Nagy Tünde 3., Szólya Imre 3., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6., helyezett lett.

Vadászreflex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., és Tamáskovics Gyula szintén 1. helyen zárta a sorozatot. Ezzel a DAR Bajnoki címét vívták ki maguknak.


Ugyanezen a napon, szeptember 15-én, Dinnyés Gyula és Kis Mónika Bujákon a Cserhát Kupa 2 fordulóján versenyzett, mindketten vadászreflex íjjal. Gyönyörű környezetben, a Bujáki erdőben zajlott a 3 dimenziós verseny 20 célon, két vesszővel. A versenyt a Bujáki Sport Club Íjász szakosztálya rendezte. Közel 200 versenyző jelent meg a versenyen, nagy kihívás volt ez a verseny, a nagy versenyzői létszám, a terepadottságok, és a meglehetősen távolra kihelyezett célok miatt.

Dinnyés Gyula erős vállfájdalmai mellett a harmadik helyet szerezte meg, Kis Mónika pedig a negyedik helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.