Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. Szeptember 19. 16:37, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok

Csongrádon és Bujákon versenyeztek a Koppányok

2019. szeptember 15-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai két helyszínen, Csongrádon és Bujákon képviselték Kiskunfélegyházát.

Szeptember 15-én Csongrádon a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 6., záróversenyén vettek részt a Koppányok 12 fővel. A versenyt Csongrádon a Kisrét, Várbirtokon /Milton-tanya/ rendezte meg a Kassai Lovasíjász Iskola Faragó törzs Sport Egyesület. 24 célon 3 lövéssel zajlott a verseny.

A hatodik forduló eredményei:
Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 1.,Kovács Máté 1., Fetterné Nagy Tünde 3., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 4., Csányi József 8., Balanyi Sándor 9., Zoboki Botond 4., Szeibert Imre 13., Kovács László 18., helyen végzett.

Vadászreflex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., és Tamáskovics Gyula 2. helyezett lett.

A hat forduló összesített eredménye alapján:

Modern pusztai íj kategóriában: ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 2., Bicskeiné Csányi Mária 2., Fetterné Nagy Tünde 3., Szólya Imre 3., Szeibert Imre 5., Balanyi Sándor 6., helyezett lett.

Vadászreflex íj kategóriában: Kövecses Zsuzsanna 1., és Tamáskovics Gyula szintén 1. helyen zárta a sorozatot. Ezzel a DAR Bajnoki címét vívták ki maguknak.


Ugyanezen a napon, szeptember 15-én, Dinnyés Gyula és Kis Mónika Bujákon a Cserhát Kupa 2 fordulóján versenyzett, mindketten vadászreflex íjjal. Gyönyörű környezetben, a Bujáki erdőben zajlott a 3 dimenziós verseny 20 célon, két vesszővel. A versenyt a Bujáki Sport Club Íjász szakosztálya rendezte. Közel 200 versenyző jelent meg a versenyen, nagy kihívás volt ez a verseny, a nagy versenyzői létszám, a terepadottságok, és a meglehetősen távolra kihelyezett célok miatt.

Dinnyés Gyula erős vállfájdalmai mellett a harmadik helyet szerezte meg, Kis Mónika pedig a negyedik helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 11:41, csütörtök | Helyi sport

III. Nyári szünet Jogging Plus futás

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.