Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Augusztus 09. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Csínján az olcsó hitelekkel!

Csínján az olcsó hitelekkel!

Egyre több az olcsó hitel a piacon. Ennek az az oka, hogy alacsony az alapkamat és nagy a verseny az ügyfelekért.

Ma már 5-6 százalékon is kölcsönhöz lehet jutni. Szakértők szerint azonban érdemes körülnézni, mert nem mindig a legolcsóbbnak tűnő ajánlat a legkedvezőbb.

Egy éve még jobbára csak az eladó lakások száma emelkedett, mára az eladottaké is, nem is akármennyivel. Idén az első félévben 68 ezer lakás cserélt gazdát, tavaly ugyanebben az időszakban csak 45 700. A legfrissebb adatok szerint júliusban 12 ezernél is több lakást adtak el. Ilyen magas forgalomra 2012 januárjában volt utoljára példa, ám akkor ez a végtörlesztésnek volt köszönhető. Most viszont leginkább annak, hogy folyamatosan lefelé mennek a hitelek, így a lakáskölcsönök kamatai is. A hároméves kamatvágási sorozat eredményeként már jóval 6 százalék alatti kamattal is hitelhez lehet jutni.

2012-ben 7 százalékos alapkamat mellett 12 százalékos THM-el is találkoztunk, 3 év múlva, 2015-ben 1,35 százalékos alapkamat mellett 5,75 százalékos THM-et kell fizetni az adósnak – emlékeztet a Bankmonitor Kft. ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy a 3 évvel ezelőtti havi 77 ezer forintos törlesztő részlet mára 49 ezer forintra csökkent. Bár a példa egy átlagos lakáshitel esetére igaz, a szakértő szerint minden új folyósítású hitel teljes hiteldíj-mutatója csökkent, ami több előnnyel is jár. A lakosság és vállalati kör könnyebben jut hitelhez, ez pedig fogyasztási és beruházási oldalról is kedvezően hat a GDP-re.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.