Városlista
2021. március 9, kedd - Franciska

Hírek

2013. Október 31. 12:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Csereprogram indul a testvérvárosok között

Csereprogram indul a testvérvárosok között

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére ingyenes csereprogram indul a testvérvárosok között jövő évben

Két testvérváros a franciaországi Bagnols-sur-Cèze, és a belgiumi Eeklo kezdeményezésére ingyenes csereprogram indul a testvérvárosok között jövő évben a fiatalok, a családok és gyermekeik részére. A csereüdültetés lehetőséget nyújt az idegen nyelvek elsajátítására, illetve arra, hogy a későbbiekben bárhol Európában munkát tudjanak vállalni a fiatalok. Swapasap programra november közepétől jövő év április 30-ig lehet díjmentesen jelentkezni – tájékoztatta október 30-án a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjait Kapus Krisztián polgármester és Dongó Anita Külkapcsolati és EU referens a Városházán.

A program lényege a kölcsönös, cserélődő vendéglátás, amely mentes bármilyen haszonra való törekvéstől. A gyermekek olyan családokba kerülhetnek, ahol hasonló korú és érdeklődési körű társaik segítségével sajátíthatják el a nyelvet, ismerkedhetnek meg a másik ország életével, kultúrájával. A Swapasap programban résztvevőket megbízható tagok, önkéntes, barátságos fogadtatás, biztonság várja a befogadó családoknál, ahol otthon érezhetik magukat –minderről videokonferencia keretében tájékoztatta a GYIÖK tagjait, a város kulturális intézményeinek képviselőit a program francia kapcsolattartója.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 09. 08:03, kedd | Helyi

Reggel besüt a nap az ablakon, délután jönnek a felhők

A napsütés mellett gomolyfelhőkre, a déli megyékben fátyolfelhőkre is számíthatunk, de a Dunántúl nyugati, délnyugati felén felhősebb idő valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

2021. Március 09. 07:55, kedd | Helyi

Bicikliseket ütöttek el a sötétben Gátéron

Csongrád felé közlekedett a személyautó 2021. 03. 08-án, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elütötte az előtte haladó két kerékpárost.

2021. Március 08. 16:04, hétfő | Helyi

Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra látogat

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén - közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

2021. Március 08. 12:22, hétfő | Helyi

Egymillió embert már beoltottak Magyarországon

Egymillió embert már beoltottak a koronavírus ellen Magyarországon - közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu.