Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 02. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Cserebere a karácsonyi ajándékozás után

Cserebere a karácsonyi ajándékozás után

Jó, ha ismeri a vevő jogait.

Nem árt tudnunk, hogy akcióban, olcsóbban vett árucikkekre is ugyanazok a jótállási szabályok érvényesek, mint a teljes árban vettekre, ha csak eleve nem azért árazták le – és ezt az eladáskor is közlik –, mert szépséghibás, karcos vagy valami kisebb baja van az árucikknek. Amennyiben mégis bajunk van egy termékkel, akkor a mai szabályok szerint négyféle szavatossági igényt jelenthetünk be a vásárlás eredeti helyszínén.

Kérhetjük a termék kijavítását vagy kicserélését, ezt a vevő dönti el. Ha ez nem jön szóba, akkor a termék teljes vagy részbeni árát visszafizeti a kereskedő.
Sokan esünk abba a csapdába, hogy a visszavitt termék árát levásároltatják velünk a boltosok. Holott ezt nem vagyunk kötelesek elfogadni abban az esetben sem, ha a termék rossz volt és ezért vittük vissza. Más az az eset, ha visszavittük a felesleges karácsonyi ajándékot, ott nincs kötelező csere.

Az eladónak ki kell cserélnie a terméket, ha a vételtől számított három munkanapon belül visszük azt vissza. Amennyiben az eladó bizonyítani tudja, hogy a hiba a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, nem élhetünk kifogással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA