Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 10. 13:15, szerda | Belföld
Forrás: mti

Cserbenhagyta két férfi egy halálos baleset áldozatát

Cserbenhagyta két férfi egy halálos baleset áldozatát

Halálos közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészég két férfi ellen, akik elgázoltak egy kerékpárost, majd magára hagyták

- tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t. A Baranya Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a két vádlott 2016 októberének egyik estéjén az ormánsági Kórósból Szaporca felé autózott.

A vád szerint a kocsit óránkénti 70 kilométeres sebességgel vezető sofőr indokolatlanul áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az onnan érkező biciklist vészfékezés után, azonban így is mintegy 50 kilométeres óránkénti sebességgel elütötte.

A két férfi megállt, de nem nyújtott segítséget a sérült, árokba zuhant kerékpárosnak, a balesetről nem értesítették a mentőket, a rendőrséget, hanem továbbhajtottak és hazamentek - ismertették.

Az ügyészség kiemelte: a kerékpáros a baleset után néhány perccel meghalt, ezért életének megmentésére akkor sem lett volna lehetőség, ha azonnal szakszerű ellátásban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.